hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İnce Boğaz Halk Plajı'na mavi bayrak

    İnce Boğaz Halk Plajına mavi bayrak
    expand

    İnce Boğaz Halk Plajı'na mavi bayrak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)- ANTALYA'nın Kaş ilçesindeki İnce Boğaz Halk Plajı ilk kez mavi bayrak almaya hak kazandı. Plajın mavi bayrağı törenle göndere çekildi.
    Kaş Belediyesi'ne ait olan Çukurbağ Yarımadası'ndaki İnce Boğaz Halk Plajı, gerekli kriterleri yerine getirerek ilk kez mavi bayrak almaya hak kazandı. Kaş Belediyesi İnce Boğaz Halk Plajı'nda, mavi bayrak asma töreni düzenlendi. Törene Kaş Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, Garnizon Komutanı Deniz Binbaşı Serdar Yıldırım, Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TURÇEV) Antalya Koordinatörü Lokman Atasoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü Melih Eroğlu, Orman İşletme Müdürü Süleyman Demir, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Gökhan Göktaş, Sağlık Grup Müdürü Dr. Dilek Kantur, Vakıf Müdürü Ayhan Yıldırım, daire amirleri ve Kaşlılar katıldı.
    Lokman Atasoy, "Plajların mavi bayrak alabilmesi için 32 kriter var. En önemlileri suyun kalitesi, çevre eğitimi ve bilgilendirme, çevre yönetimi, can güvenliği ve hizmet. Türkiye dünyada mavi bayraklı plaj ve tesis açısından İspanya ve Yunanistan'ın ardından üçüncü sırada. Bu Türkiye turizmi için çok önemli. Kaş'ta şu anda 10 tesis ve plajda mavi bayrak dalgalanıyor" dedi.
    Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, "Kaş, Türkiye ve dünya turizminde bir marka. Kaş'ın turizmdeki marka değerini artırmak için, Kaş plajlarına mavi bayrak kazandırmaya devam ediyoruz. Şu anda belediyemize ait üç plajda, mavi bayrak dalgalanıyor. Her geçen yıl bu sayıyı artırarak, Kaş'a gelen yerli ve yabancı konuklarımıza en iyi hizmeti vereceğiz" diye konuştu.
    Kaymakam Şaban Arda Yazıcı da "Kaş her yönüyle büyüleyici bir kent. Bu güzel tesisi Kaş'a kazandıran Kaş Belediyesi'ne ne kadar teşekkür etsek azdır. Mavi bayrak dalgalanan tesis sayısını artırmak için hep birlikte çalışacağız" dedi.
    Konuşmaların ardından Kaş Belediyesi İnce Boğaz Plajı Tesisleri'ne ilk kez mavi bayrak çekildi.
    Kaş'ta İnce Boğaz Halk Plajı'nın yanında Kaş Belediyesi Acısu Halk Plajı, Akçagerme Plajı, Derya Beach, Blanca Beach, Hotel Clup Barbarossa ve Setur Marina, Kalkan Mahallesi'nde de Kalkan Halk Plajı, Kalamar Beach Clup ve Patara Prince Resort mavi bayrak dalgalanan plaj ve tesisler oldu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow