hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Işıkların Ülkesi Likya Sergisi açıldı

    Işıkların Ülkesi Likya Sergisi açıldı
    expand

    Işıkların Ülkesi Likya Sergisi açıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA) - ANTALYA'nın Demre ilçesinde Muratpaşa Kaymakamlığı, Demre Kaymakamlığı ve Likya Uygarlıkları Müzesi işbirliğinde, sanat tarihçisi ressam Suzan Uğurluçam koordinatörlüğünde 'Işıkların Ülkesi Likya' konulu sergi açıldı.
    Likya Uygarlıkları Müzesi'ndeki serginin açılışına Muratpaşa Kaymakamı Orhan Burhan, Demre Kaymakamı Onur Şatıroğlu, eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Baro Temsilcisi Burak Gümüş, Emniyet Müdürü Fuat Polat, Jandarma Komutanı Teğmen Emre Tırpancı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan, Likya Uygarlıkları Müzesi Müdürü Nilüfer Sezgin, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Koparıcı, CHP İlçe Başkanı Mete Hakan Caner, İYİ Parti İlçe Başkanı Hüseyin Şahin, Esnaf Odası Başkanı Mahmut Perçin ve bir grup sanatsever katıldı.
    Sergide, başta Türkiye, Azerbaycan, İspanya, Rusya, Fransa, Hollanda, Hırvatistan, Kosova, Slovenya, Sırbistan, Hollanda ve Bosna Hersek olmak üzere 15 ülkeden 28 sanatçının 40 eseri yer alıyor. Eserler, başta yağlı boya, heykel olmak üzere farklı tekniklerde çalışılmış. 
    Serginin açılışında konuşan Suzan Uğurluçam, "Bu sergideki eserler, sizlere suyun renklerini, ışığın oyununu, yaşamın mesajını veriyor.  15 ülkenin sanatçıları, Türkiye'de katıldıkları çalıştaylarda bizim kültürümüzü, tarihimizi, yaşamımızı, insanımızı renklerle tablolarına yansıttılar. Likya'yı, Akdeniz'i, barışı, sevgiyi, hoşgörüyü  işlediler. Bu kadar önemli bir serginin Likya Uygarlıkları Müzesi'nde açılması, sanat adına çok önemli. Bu kadar önemli sanatçının eserlerinin burada buluşması, bu sergide yer alması, demokrasinin beşiği Likya topraklarında buluşması barış adına çok önemli. Bu sergi ile 15 ülkenin sanatçıları, bir kültür köprüsü, barış köprüsü oluşturdular. Bu kültür köprüsünün oluşmasını sağlayan Demre ve Muratpaşa kaymakamlarına teşekkür ediyorum" dedi.
    Demre Kaymakamı Onur Şatıroğlu  ise "Demre, Likya tarihi ve kültürünün çok önemli merkezlerinden biri. Böyle bir serginin ilçemizdeki Likya Uygarlığı'nın içinde yattığı Likya Uygarlıkları Müzesi'nde açılması, ilçemiz turizmi ve kültürü açısından önemli. Biz sanatın ve sanatçının yanındayız" dedi.
    Ardından serginin kordinatörü Suzan Uğurluçam, sergide yer alan eserleri ve eserin sanatçısını tek tek tanıttı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow