hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Jandarmadan ilk gün denetim ve uyarı

    Jandarmadan ilk gün denetim ve uyarı
    expand

    Jandarmadan ilk gün denetim ve uyarı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)- ANTALYA'nın Kaş ilçesinde 2019-2020 eğitim öğretim yılının ikinci yarısının ilk gününde, Kaş Jandarma Komutanlığı trafik timi ekipleri, öğrenci servis araçlarını denetledi. Ekipler, sürücülere ve öğrencilere uyarılar yaptı.

    Kaş Jandarma Komutanlığı trafik timi ekipleri, 2019-2020 eğitim öğretim yılının ikinci yarısının ilk günü servis araçlarını denetledi. Dört ekip halinde Kaş'a bağlı Yeşilköy, Kalkan, Kasaba, Dirgenler ve Karadağ mahalleleri ilk ve orta okullarında taşıma yapan servis araçları denetlendi. Ekipler, sabah erkenden okullara öğrenci taşıyan 141 servis aracını karşıladı. Öğrencileri tek tek araçlardan indirdi. Öğrencilerin emniyet kemeri takıp takmadıklarını denetledi.

    Ardından öğrenci servis araçlarında lastik, levha, yangın söndürme tüpü, ilk yardım çantası, emniyet kemerlerinin çalışıp çalışmadığını, ehliyet, kimlik ve ruhsat kontrolü yapıldı. Şoförlere uyacakları kuralları, özellikle hız ve sürüş kurallarını bir kez daha hatırlatan ekipler, ders bitiminde ise öğrencileri kurallara uygun olarak servis araçlarına bindirdi. Tek tek öğrencilere, emniyet kemerlerini bağlatan ekipler, öğrencilere yolculuk uyarılarında bulundu.

    Jandarma trafik timi yetkilileri, amaçlarının öğrencilerin güven içinde okullarına gidip gelmelerini sağlamak olduğunu belirtirken, denetimlerin aralıksız devam edeceğini kaydetti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow