hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kaş Belediye Meclisi yılın ilk toplantısını yaptı

    Kaş Belediye Meclisi yılın ilk toplantısını yaptı
    expand

    Kaş Belediye Meclisi yılın ilk toplantısını yaptı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA) - KAŞ Belediye Meclisi 2020 yılının ilk toplantısı Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş'ın başkanlığında yapıldı.

    Kaş Belediye Meclisi'nin ilk oturumuna 25 meclis üyesinden 24'ü katıldı. Meclisin açılışında konuşan Başkan Mutlu Ulutaş, yeni yılı değerlendirdi. Başkan Ulutaş, "2020 yılında hep birlikte planladığımız hizmetleri gerçekleştireceğiz. Bu yılda birlikte yeni projelere imza atacağız. Amacımız birlikte daha güzel bir Kaş'ı oluşturmak, halkımıza hizmet etmek. 2019 yılında Kaş Belediye Meclisi olarak kararlarımızın tamamına yakınını oybirliği ile aldık. Aynı hoşgörü ve işbirliğinin 2020 yılında da devam edeceğinden şüphem yok" dedi.

    Ardından grup sözcüleri de söz alarak yeni yıl için temenni ve dileklerini iletti. Ağullu Mahallesi, Kaş Merkez Andifli Mahallesi ve Çerçiler Mevkisi'ndeki imar değişiklikleri İmar Komisyonu'ndan geldiği gibi oybirliği ile kabul edildi. Kalkan Mahallesi'ndeki güneşleme iskelesi amaçlı 1/1000 ölçekli plan çalışması İmar Komisyonu'ndan geldiği gibi oybirliği ile kabul edildi. Ağullu Mahallesi'ndeki hazırlanan imal planı, oybirliği ile İmar Komisyonu'na geri gönderildi. 2020 yılındaki Belediye Meclisi toplantılarının her ayın ilk iş günü, tatilin ise ağustos ayında yapılmasına oybirliği karar verildi.

    2019 yılı hesaplarının incelenmesi için kurulacak denetim komisyonuna AK Parti'den Nihat Uçar, Uğur Çıralı, CHP'den Ali Arıtürk, MHP'den Hüseyin Balya, İYİ Parti'den Abdullah Hamarat'ın seçilmesi oybirliği ile kabul edildi.

    Meclis başkanı, belediye meclisi, ihtisas komisyonu ve denetim komisyonu üyelerine ödenecek olan huzur hakkının 2020 yılı için 160 lira olmasına oybirliği ile karar verildi. 2020 yılında belediyede tam zamanlı çalıştırılacak olan sözleşmeli personelin ücreti, asgari ücret kadar olarak belirlenmesi oybirliği ile kabul edildi. Kalkan Mahallesi'ndeki sokaklara ad değil, numara verilmesi de oybirliği ile kabul edildi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow