hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kaş Belediyesi'nde eylül meclisi

    Kaş Belediyesinde eylül meclisi
    expand

    Kaş Belediyesi'nde eylül meclisi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)- KAŞ Belediyesi'nin eylül ayı olağan meclis toplantısı yapıldı.
    Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş'ın yönettiği oturumda gerçekleştirilen meclis toplantısına 25 üyeden 21'i katıldı. Toplantıyı bir konuşmayla açan Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, "Geçen toplantımızdan bu yana Kaş olarak yoğun bir gündem yaşadık. Kurban Bayramı'nda Kaş doldu taştı. Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum 2020 Patara Yılı dolasıyla Parata Antik Kenti'ni ziyaret etti. Tedavileri tamamlaman üç ana carettayı Akdeniz'in mavi suları ile buluşturdu. Yine Patara Antik Kenti'nde düzenlenen 2020 Yılı Patara Konseri'ne Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy, Antalya Valisi Ersin Yazıcı olmak üzere birçok yabancı misyon şefi katıldı. Kaş turizmi bu süreçte büyüyerek, devam ediyor. Bu süreçte Kaşlı hemşehrimiz polis memuru Adnan Kısar geçirdiği kaza sonrası Hakkari'de şehit oldu. Ailesinin ve Kaşlı hemşehrilerimin acısını bir kez daha paylaşıyorum. Giresun'da selde yaşamını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet diliyorum" dedi.
    Ardından gündem dışı olarak eski otogara yapılacak olan projenin mimarı Ortadoğu Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi ünlü mimar Prof. Dr. Abdi Güzer, projenin tanıtımını yaptı. Alanda yapımı planlanan çok amaçlı kültür salonu, otopark, pazar yeri, kafeler belediye meclisi üyelerinden tam not aldı. Yapılması planlanan Kaş Kültür Merkezi planının yeniden aynı mimara çizdirilmesi önerildi.
    Ardından gündeme geçildi. Gömbe Mahallesi 1/1000 ölçekli imar uygulama planı, Kaş Balıkçı Barınağı 1/1000 ölçekli imar planı, Kınık, Ova ve Yeşilköy mahalleleri 1/1000 imar uygulama planları, Ağullu, Bayındır ve Çukurbağ mahallelerindeki parsel bazlı 30 adet 1/1000 ölçekli imar planları görüşülerek oybirliğiyle kabul edildi. Kaş merkez Çerçiler mevkisindeki Revizyon İmar Planı ve Kaş Koruma İmar Planı'ndaki trafo alanlarına ilişkin plan da oybirliğiyle kabul edildi.
    Kaş Belediyesi'nin Muğla'nın Seydikemer Belediyesi'nden bir hizmet aracının satın alması konusundaki öneri oybirliğiyle kabul edildi. Belediye başkan yardımcılarına verilecek olan maaş, belediye başkanı maaşının bürüt 2/3 oranında olması oybirliğiyle kabul edildi. Kaş Gıda İhtisas Organize Bölgesi Müteşebbis Heyeti'ndeki Kaş Belediyesi'nin temsil oranını artırmak için, Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş'a 3 adet ek hisse alımı için yetki verilmesi oybirliğiyle kabul edildi.
    Meclis toplantısı dilek ve temennilerle sona erdi.

    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow