hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kaş Belediyesi'nde ilk meclis

    Kaş Belediyesinde ilk meclis
    expand

    Kaş Belediyesi'nde ilk meclis

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA) - KAŞ Belediyesi'nin yeni seçilen meclisi ilk toplantısını yaptı.

    Kaş Belediyesi'nin 31 Mart seçimlerinde oluşan yeni meclisi ilk toplantısını yeni Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş'ın yönettiği oturumda gerçekleştirdi. 25 üyenin tamamının katıldığı meclis saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, 5 yıl boyunca hep birlikte Kaş'a hizmet edeceklerini belirterek, "Siyaset bir hizmet işidir. Hep birlikte Kaş'ta güzel işler başaracağız. Bir ahenk içinde çalışacağımızı umut ediyorum. Kaş'ımızın 54 mahallesi bu mecliste temsil ediliyor. Hepimiz tüm Kaş'ın temsilcisiyiz" dedi.

    Daha sonra söz alan AK Parti'li, CHP'li, MHP'li ve DP'li sözcüler de yeni dönem için birbirine başarı diledi. Ardından gündeme geçildi. Meclis başkan vekilliklerine AK Parti'den Mazen Arıcan ve Hüseyin Balya seçildi. Meclis başkanvekilliklerine AK Parti'den Fırat Demirci ve Nihat Uçar seçildi. Gündemin 3. maddesi olan belediye encümen üyeliklerine AK Parti'den Ali Bekik ve Muzeffer Gökçül seçildi. Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliklerine AK Parti'den Tevfik Taner, Hasan Toker, CHP'den Meral Çiyan Şenerdi; İmar Komisyonu üyeliklerine AK Parti'den Hüseyin Sertçelik, Hüseyin Balya ve Muammer Çetiner seçildi. Akdeniz Belediyeler Birliği delegeliklerine AK Parti'den Hasan Toker ve İsmail Kavcar, Tarihi Kentler Birliği üyeliğine AK Parti'den Fırat Demirci seçildi.

    Belediye meclisi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca hibe olarak gönderilen çöp toplama aracının belediye adına tesciline oybirliğiyle karar verdi. Geçim dönem faaliyet raporu, oy çokluğu ile kabul edildi. Kaş'a bağlı Bezirgan Mahallesi'nde yapılacak olan kadastro çalışmaları için Mehmet Sertel'i, Kaş merkezde yapılacak olan kadastro çalışmaları için de Halil Bulut'un bilirkişi olarak seçilmelerine oybirliğiyle karar verildi. Toplantı sonunda CHP'li üyeler Halil Arıkan ve Cemil Tufan, meclis görüşmelerinde yapılan oylamaların usulüne uygun yapılmadığını belirterek, tutanaklara geçmesini istedi. Başkan Ulutaş da oylamaların usulüne uygun yapıldığını belirtti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow