hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kaşlı öğrenciler birinci oldu

    Kaşlı öğrenciler birinci oldu
    expand

    Kaşlı öğrenciler birinci oldu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)- ANTALYA'nın Kaş ilçesinde ortaokul öğrencileri Ahmet Hakan Ustali ve İsmail Deniz, oklu kirpilerin korunmasına yönelik yaptıkları projeyle WWF Doğa Öncüleri Gençlik Programı proje yarışmasında birinci oldu.

    Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) Doğa Öncüleri Gençlik Programı proje yarışması kapsamında Kaş Üzümlü Ortaokulu öğrencileri Ahmet Hakan Ustali ve İsmail Deniz, fen bilimleri öğretmeni Safiye Akkoyun rehberliğinde çalışma yaptı. 'Hepimiz birer yaban hayatı koruyucularıyız' diyerek yola çıkan öğrenciler İslamlar Mahallesi yakınlarında yaşayan ve nesli tükenme tehlikesi altında olan oklu kirpinin korunması için harekete geçti. Proje kapsamında yol kenarlarına uyarı tabelaları yerleştiren ve anket çalışmaları yapan öğrenciler, yerli halkı da oklu kirpiler konusunda bilinçlendirdi.

    Hazırladıkları projeyle araçlar tarafından ezilme sonucu telef olan oklu kirpi sayısının yüzde 80 oranında azaldığını belirleyen öğrencilerin projesi, Türkiye genelinde 75 okul arasından en çok etki yaratan ilk 10 proje arasına girmeye hak kazandı. Boğaziçi Üniversitesi'nde sunum yapmak üzere İstanbul'a davet edilen öğrenciler, rektörlük binasında sunumlarını yaparak yarışmayı birinci tamamladı.

    WWF yetkililerinden Esra Turam, "Hiçbir zaman değişim yaratmak için yeterince küçük değilsiniz. Küçük büyük fark etmiyor. Doğa için her bireyin yapabileceği bir şeyler var. Bu arkadaşlarımız bize bunu çok güzel bir şekilde göstermiş oldu. Tebrik ediyorum" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow