hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kaşlılar kan verdi

    Kaşlılar kan verdi
    expand

    Kaşlılar kan verdi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA) - ANTALYA'nın Kaş ilçesinde Türk Kızılayı Batı Akdeniz Kan Merkezi tarafından 4 gün süren kan bağış kampanyası düzenlendi.

    Türk Kızılayı Batı Akdeniz Kan Merkezi'ne bağlı Kızılay Antalya Kan Merkezi tarafından 2 gün Kaş merkezde, 1 gün Kalkan, 1 gün de Kınık Mahallesi'nde kan bağış etkinliği düzenlendi. Dr. Behçet Çırakkoca başkanlığında 7 kişilik ekip kan bağışı otobüsüyle ilk gün Kaş Yat Limanı'nda 108 ünite, ikinci gün aynı noktada 82 ünite olmak üzere toplam 190 ünite kan toplandı. Üçüncü gün Kalkan Mahallesi'nde 131 ünite, dördüncü gün de Kınık Mahallesi'nde 168 ünite kan bağışı toplandı. Kızılay Kan Merkezi görevlileri 4 günde Kaş ve çevresinden toplam 489 ünite kan bağışı toplandı.

    Dr. Behçet Çırakkoca, "Kaşlılar kan bağışı konusunda gerçekten çok duyarlı. 4 günde toplanan 489 ünite kan bağışı bunun en güzel kanıtı. En önemlisi kan bağışında sıkıntı çektiğimiz Ramazan ayı öncesi, kan stoklarımıza 489 ünite kan ekledik. Bu bizim için çok önemli. Bir ünite kan bağışı, yeri geldiği zaman bir can demektir. Bugün vereceğiniz bir ünite kan, bir gün size veya bir yakınınıza bir can olarak geri dönebilir. Binlerce insan ülkemizde ve dünyada zaman zaman bir ünite kan bulunamadığı için yaşamını kaybediyor. Bu nedenle kan bağışı konusunda tüm vatandaşlarımızı duyarlı olmaya çağırıyorum. Kan ver, sağlıklı ol, bir yaşam kurtar. 18- 65 yaş arasındaki kadınlar 4 ayda bir kez, erkekler 3 ayda bir kez kan bağışında bulunabilir. Ben bu yaş kurallarına uyan ve sağlıklı olan tüm vatandaşlarımızı kan bağışı yapmaya çağırıyorum" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow