hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kaş'ta 19 Mayıs kutlandı

    Kaşta 19 Mayıs kutlandı
    expand

    Kaş'ta 19 Mayıs kutlandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA) - ANTALYA'nın Kaş ilçesinde Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 100. yıl dönümü Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlandı.

    Kaş'taki kutlamalar Cumhuriyet Meydanı'nda yapıldı. Kutlamalara Kaymakam Ulaş Akhan, Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, Garnizon Komutanı Deniz Yarbay Erçin Birsen, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Bilal Duvar, Jandarma Komutanı Binbaşı Hakan Öztürkmen, İlçe Emniyet Müdürü Orhan Tezcan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Murat Erdoğan, daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarının başkanları, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

    Törenler kapsamında Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Murat Erdoğan Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından İsmet Köroğlu Anadolu Lisesi'nden bir öğrenci, Atatürk'ün Gençliğe Hitabesini okudu. Gençler daha sonra toplu halde Gençliği Ata'ya Cevabını okudu. Müzik dinletisi sunulduktan sonra Atatürk Ortaokulu folklor ekibi Teke yöresi halk oyunlarından oluşan bir gösteri sundu. Tekvando gösterisi yapıldı. Törenler Gençlik Haftası dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrenci ve okulların ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

    Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Murat Erdoğan, "Bugün Mustafa Kemal Atatürk'ün tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin Anadolu'da elden ele, gönülden gönüle dolaşmasının 100. yıl dönümüdür. Atatürk bin bir zorlukla, yokluk ve yoksulluk içinde kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'ni sizlere emanet etmiştir. Tarihini, kültürünü bilen, bunu gelecek kuşaklarına aktarabilen toplumlar ilelebet ayakta kalır. Temeli 19 Mayıs 1919'da Samsun'da Gazi Mustafa Atatürk tarafından atılan ulusal egemenlik ilkesi sağlanmış, çarenin millette olduğu görülmüştür" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow