hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kaş'ta 23 Nisan coşkusu

    Kaşta 23 Nisan coşkusu
    expand

    Kaş'ta 23 Nisan coşkusu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA) - ANTALYA'nın Kaş ilçesinde 23 Nisan coşkuyla kutlandı.

    Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) açılışı ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 99. yıl dönümü dolayısıyla Kaş'taki kutlamalar Cumhuriyet Meydanı'nda yapıldı. Atatürk Anıtı'na çelenklerin konduğu, saygı duruşunda bulunulduğu ve İstiklal Marşı'nın okunduğu törene Kaymakam Ulaş Akhan, Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, Garnizon Komutanı Deniz Binbaşı Erçin Birsen, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Bilal Duvar, Jandarma Komutanı Binbaşı Hakan Öztürkmen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan, CHP İlçe Başkanı Mehmet Vural Arıkan, MHP İlçe Başkanı Cemil Kolak, İYİ Parti İlçe Başkanı İsmail Şah Yılmaz, askeri erkan, sivil toplum kuruluşlarının başkanları, belediye meclis üyeleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

    Kutlamalarda öğrenciler şiirler okudu, folklor ekipleri değişik yörelerin halk oyunlarını sergiledi. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 99. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen şiir ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Kutlamaların ardından Kaş Merkez İlkokulu tarafından Akçagerme Mesire Alanı'nda uçurtma şenliği düzenlendi.

    İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan, "Biliyoruz ki dünyanın en şanslı ulusu ve çocuklarıyız. Dünyanın en sevgi dolu ulusuyuz. Çünkü biz Türk ulusunun önderi, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün açtığı yolda dünyaya, tarihe sevgiyi, barışı ve dünyanın güzelliğini gösteriyoruz. Bunun en güzel örneği de Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk çocuklarına armağan ettiği bu büyük bayramdır. Bu dünyada tektir. Atatürk bu bayramı aynı zamanda dünya çocuklarına armağan etti. Çünkü bugün bu bayramı dünya çocuklarıyla kutluyoruz. Kutlu olsun bu bayram" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow