hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kaş'ta Çanakkale Zaferi törenleri

    Kaşta Çanakkale Zaferi törenleri
    expand

    Kaş'ta Çanakkale Zaferi törenleri

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA) - ANTALYA'nın Kaş ilçesinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 104. Yılı dolayısıyla törenler düzenlendi.

    Kaş'taki ilk tören Cumhuriyet Meydanı'nda yapıldı. Törene Demre Kaymakamı ve Kaş Kaymakam vekili Murat Uz, Belediye Başkanı Halil Kocaer, Garnizon Komutanı Deniz Binbaşı Erçin Birsen, Cumhuriyet Başsavcısı Hilal Büyüközer, Jandarma Komutanı Binbaşı Hakan Öztürkmen, Emniyet Müdürü Orhan Tezcan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan, daire amirleri, okul müdürleri, siyasi partilerin ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşlarının başkanları, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

    Tören Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasıyla başladı. Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Kaş'taki ikinci tören Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Salonu'nda yapıldı. Törende şiirler okundu, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarih öğretmeni Havva Yeğenoğlu, müzik öğretmeni Zümrüt Ziynetim Kaçar ve öğrenciler tarafından hazırlanan 'Çanakkale Oratoryosu' sinevizyon eşliğinde seslendirildi. Törenin sonunda Çanakkale konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere, ödülleri Kaymakam Murat Uz, Belediye Başkanı Halil Kocaer ve Garnizon Komutanı Deniz Binbaşı Erçin Birsen tarafından verildi.

    Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan İlçe Müftüsü Ahmet Bayer, "Çanakkale Zaferi, Türk ulusunun yazdığı bir destandır. Bir metrekareye 6 bin merminin düştüğü bir zaferdir. 500 bin insan burada şehit düşmüştür. Çanakkale yok olmaya yüz tutmuş bir ulusun yeniden dirilişidir. Türk ulusunun yok olmaya baş kaldırışı ve haykırışıdır. Bugün bu topraklar altında özgür yaşıyorsak, bir vatana sahipsek bunu bu toprağın altında kefensiz yatan binlerce şehidimize borçluyuz. Tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow