hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kaş'ta fener alayı ve Cumhuriyet yürüyüşü

    Kaşta fener alayı ve Cumhuriyet yürüyüşü
    expand

    Kaş'ta fener alayı ve Cumhuriyet yürüyüşü

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)- ANTALYA'nın Kaş ilçesinde Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında fener alayı, Cumhuriyet yürüyüşü ve konser etkinliği düzenlendi.

    Kaş'ta akşam yapılan geleneksel bayram kutlamaları, Kaş girişinden fener alayı ve Cumhuriyet yürüyüşüyle başladı. Binlerce kişi ellerinde meşaleler, bayraklarla, davul zurna eşliğinde yürüyüşe geçti. Yürüyüşte, eller üzerinde dev bir Türk bayrağı taşındı. Yürüyüşe, Kaymakam Ulaş Akhan, Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, Garnizon Komutanı Deniz Binbaşı Serdar Yıldırım, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Kenan Dallı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan, belediye meclisi üyeleri, siyasi partilerin ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve binlerce vatandaş katıldı. Yürüyüşe katılanlar yol boyunca "Mustafa Kemal'in askerleriyiz", "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları attı. Yürüyüşe katılanlar 'Onuncu Yıl' ve 'Gençlik Marşı'nı söyledi.

    Yürüyüşün ilk kolunun Cumhuriyet Meydanı'na ulaşmasıyla heyecan doruğu ulaştı. Ara sokaklardan gelen, alanda bekleyenlerle birlikte kalabalık alana sığmadı. Alanda saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. Birlikte marşlar söylendi, sloganlar atıldı. Müzik eşliğinde eğlenen gruba Fırat Tanır konser verdi. Kutlamalara katılanlar gecenin geç saatlerine kadar eğlendi.

    Kutlamalarda bir konuşma yapan Kaymakam Ulaş Akhan, "Bizlere vatandaş olma hakkını sağlayan, demokrasi ve hukuk terimleriyle bizleri buluşturan Cumhuriyetimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi ilelebet yaşayacaktır" dedi.

    29 Ekim 1923 yılında Cumhuriyet'in ilanı, Kaş'ta 3 gün sonra duyuldu. Kaşlılar o gün Yunanistan'ın Meis Adası'nın karşısındaki bir alanda ateş yakarak, Cumhuriyet'in ilanını büyük bir coşkuyla kutladı. O günden bu yana her 29 Ekim'de büyük bir coşku içindeki Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına Türkiye'nin çok sayıda kentinden katılım oluyor.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow