hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kaş'ta fidanlar toprakla buluştu

    Kaşta fidanlar toprakla buluştu
    expand

    Kaş'ta fidanlar toprakla buluştu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)- ANTALYA'nın Kaş ilçesinde, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un çağrısı üzerine fidanlar okul bahçesinde toprakla buluşturuldu.

    Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un yaptığı "Köy okullarımızdaki öğretmenlerimiz başta olmak üzere tüm öğretmenlerimizi, öğrencileri evlerine uğurladıktan sonra okul bahçelerinin toprağına birer fidan bırakmaya davet ediyorum" çağrısına, Kaş'a bağlı Kalkan Mahallesi'nde eğitim öğretim yapan Turan Erdoğan Yılmaz Fen Lisesi öğretmen ve öğrencilerinden yanıt geldi. Okul Müdürü Muhammet Mermer, Kalkan Orman Bölge Şefliği'ne müracaat ederek yardım istedi. Bunun üzerine okula acil olarak 15 tüplü keçi boynuzu fidanı temin edildi. Ders bitiminde Turan Erdoğan Yılmaz Fen Lisesi Erkek Öğrenci Yurdu bahçesinde fidan dikim töreni düzenlendi.

    Fidan dikim törenine, Okul Müdürü Muhammet Mermer, Kaş Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı Kalkan Orman Bölge Şefi Aydın Ersoy, Kaputaş Orman Bölge Şefi Umut Yılmaz, Lengüme Bölge Şefi Ata Sonay, öğretmenler ve seçilen temsilci öğrenciler katıldı. Törene katılanlar 15 keçi boynuzu (harnup) fidanını toprakla buluşturdu. Dikilen fidanlar, Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri tarafından sulandı ve bakımı için öğrencilere teslim edildi.

    Okul Müdürü Muhammet Mermer, "Bakanımızla birlikte okulumuzun öğretmenleri ve öğrencileri olarak ülkemizde yanan ormanlarımızın hüznünü biz de yaşıyoruz. Yaptığımız ağaçlandırma çalışması, Bakanımızın çağrısına verdiğimiz ilk acil yanıt. Yıl boyunca ağaçlandırma, Kaş Orman İşletme Müdürlüğü ile yapacağımız iş birliğiyle devam edeceğiz. Diktiğimiz 15 harnup fidanı, gelecek yıllarda okulumuza hem gelir sağlayacak hem de yurt binamızı yeşillendirecek" dedi.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow