hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kaş'ta 'Öncelik Yayanın' uygulaması

    Kaşta Öncelik Yayanın uygulaması
    expand

    Kaş'ta 'Öncelik Yayanın' uygulaması

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA) - ANTALYA'nın Kaş ilçesinde İçişleri Bakanlığı tarafından ilan edilen 'Yaya Öncelikli Trafik Yılı' dolayısıyla 'Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın' sloganıyla etkinlik düzenlendi.
    İçişleri Bakanlığı'nın 2019 yılını 'Yaya Öncelikli Trafik' yılı ilan etmesinin ardından Kaş merkezde yapılan etkinliğe Kaymakamı Ulaş Akhan, Emniyet Müdürü Orhan Tezcan, Kaş Merkez Muhtarı Sadık Çalışkan ve vatandaşlar katıldı. Ağullu Mahallesi'ndeki etkinliğe ise Kaş Bölge Trafik Amiri Savaş Şengül, emniyet mensupları ve vatandaşlar katıldı. Atatürk Bulvarı'nda araçları durduran Kaymakamı Ulaş Akhan ve Emniyet Müdürü Orhan Tezcan, sürücülere proje hakkında bilgi verdi, yaya geçitlerinde yayalara yol vermeleri konusunda uyarı yapıldı. Kaymakam Akhan, broşür verdiği sürücülere, trafikte önceliğin yayalara ait olduğunu, bu kurala uymalarının, uyumayanların cezalandırılacağını belirtti.
    Ağullu Mahallesi'ndeki yapılan uygulamada da sürücülere bilgi verildi. Yolun karşısına geçmek için yaya geçidinde bekleyen yayalarla uygulama yapıldı. Broşür ve el ilanı dağıtıldı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow