hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kaş'ta yaralar sarılıyor

    Kaşta yaralar sarılıyor
    expand

    Kaş'ta yaralar sarılıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)- ANTALYA'nın Kaş ilçesinde, 14 Aralık Pazartesi günü meydana gelen sel felaketinde bozulan yollar, hasar gören köprüler onarılmaya başladı. 
    Kaş'ta 14 Aralık Pazartesi meydana gelen sel felaketinde, Kaş'a bağlı Akörü Mahallesi'nden gelen, Uğrar, Sahil Kızılağaç ve Kasaba mahallerinden geçen Gavur Deresi taştı. Taşkın sonucu yollar, köprüler zarar gördü, yolların bazı bölümleri balçıkla doldu ve 70 dönüm sera alanı zarar gördü. Gavur Deresi üzerindeki iki köprünün ayakları, sel suları nedeniyle zarar görüp, boşaldı. Ara yollardaki çok sayıda büz köprü de zarar gördü. Kaş Belediyesi bozulan yollarda, zarar gören köprülerde onarım çalışması başlattı. 4 ekip bölgede çalışmaya başladı. Gavur Deresi üzerinde zarar gören iki köprüden birinin onarımı tamamlandı. Yolardaki balçık ve atıklar temizlendi. Ara yollardaki büz köprülerin onarımına ve ara yolların temizlenmesine başlandı.
    Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, "Belki son 10 yıldır bölgede böyle bir yağmur yaşanmadı. Gavur Deresi'nin debisi bu kadar yükselmedi. Maalesef yıllardır dere yatağı dolmuş. Atıklar atılmış. Sel çok fazla gelince dere birçok yerden taştı. Yolları bozdu. Bunun dışındaki Kasaba, Uğrar, Sahil Kızılağaç, Akörü ve Kemer mahallelerindeki büz köprülerde, ara yollarda büyük hasar var. Ekiplerimiz yoğun olarak çalışıyor. Birkaç gün içinde çalışmaları tamamlayacağız. Devlet Su İşleri de Gavur Deresi ve Kasaba Çayı kıyısında bozulan tahkimat duvarlarını kısa sürede onaracak" dedi.

    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow