hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Likya Yolu'nda yürüdüler

    Likya Yolunda yürüdüler
    expand

    Likya Yolu'nda yürüdüler

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)- KOCAELİ'de bir sosyal medya grubu olan 'Kervan 41' üyeleri, Antalya'nın Kaş ilçesindeki Likya Yolu'nun bir bölümünde 4 gün süren yürüyüş yaptı.

    Kocaeli merkezde sosyal medya platformunda bir araya gelen 'Kervan 41' adlı grup üyeleri, dördüncü kez Likya Yolu'nda yürüdü. Gruba, Antalyalı rehberler Ahmet Şimşek ve Aydın Doğru rehberlik etti. 4 gün süren yürüyüş, Kaş'a bağlı Kalkan Mahallesi Kördere mevkisinde başladı. Grup, ilk geceyi Kaş'a bağlı Bezirgan Mahallesi'nde, ikinci geceyi Kaş'a bağlı Gökçeören Mahallesi'nde, üçüncü geceyi de Kaş'a bağlı Ağullu Mahallesi'nde çadırlarda geçirdi.

    51 kilometre süren yürüyüşte, Kaş'a bağlı Kalkan, Bezirgan, Sarıbelen, Hacıoğlan, Gökçeören, Yeniköy ve Ağullu mahalleleri geçildi. Yürüyüş, dördüncü günün akşamı Kaş merkezdeki Andifili Antik Kenti ve Kaş Amfi Tiyatro'da sona erdi. Grup, beşinci Likya Yolu yürüyüşünü ekim ayı sonlarında Kumluca'daki Olimpos Antik Kenti'nden başlayarak Geyikbayırı'na kadar yürüyerek tamamlayacak.

    Yürüyüşün organizasyonunu yapan ve liderliğini üstlenen Nurten Aktaş, "Biz sosyal medya aracılığı ile bir araya geldik, çoğunluğu doktor, avukat, öğretim üyesi gibi değişik meslek gruplarından oluşuyor. Ekim ayında Likya Yolu'nun tamamını yürümüş olacağız. Amacımız farklı yöreleri, insanlarını, kültürünü, mutfağını, tarihi ören yerlerini tanımak. Örneğin bu yürüyüşte çok farklı bir Likya Yolu güzergahını geçtik. Özellikle Bezirgan Mahallesi'ndeki tahıl ambarları, yürüdüğümüz mahallelerdeki Anadolu taş evleri bizim için çok ilginçti. Ayrıca bölge doğa, deniz ve tarihin buluştuğu enfes zenginliklere sahip" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow