hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Liseliler antik su yolunda yürüdü

    Liseliler antik su yolunda yürüdü
    expand

    Liseliler antik su yolunda yürüdü

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)- ANTALYA'nın Kaş ilçesinde eğitim öğretim yapan liselerde öğrencileri Antik Patara Su Yolu'nda yürüdü.

    Kaş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce düzenlenen yürüyüşe Kaymakam Ulaş Akhan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan, Patara Mahallesi Muhtarı Arif Otlu, okul müdürleri, öğretmen ve öğrencilerden oluşan 400 kişi katıldı. Yürüyüş Patara Antik Kenti'ne İslamlar Mahallesi'nden gelen suyun geçirildiği Delik Kemer'de başladı. Öğrenciler, öğretmenleri eşliğinde verilen molalarla 13 kilometre yürüyerek Patara Antik Kenti'ne geldi. Burada bir süre dinlenen öğrencilere Kaş Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce öğle yemeği verildi. Öğrenciler birlikte Likya Birliği meclis binasında da geçti.

    Öğrencilere Likya Birliği meclis binasında Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı ve Patara Kazıları Başkanı Prof. Dr. Havva İşkan Işık tarafından Patara Antik Kenti tanıtıldı. Likya Birliği, Likya Anayasası ve Likya Birliği meclis binası tanıtıldı ve öğrencilerin soruları yanıtlandı.

    Kaymakam Ulaş Akhan, "Öğretim yılı başında öğrencilere İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün bir anket yaptığını öğrendim. Bu ankette çıkan sonuca göre öğrencilerimiz doğa ve tarihi kentlere gezler istemiş. Bu gezi de ilçemizdeki tüm liselerde eğitim öğretim gören gönüllü öğrencilerimizin katılımıyla düzenlendi. Bu kadar liseli öğrencimizin tarihe ve doğaya ilgi duyması çok sevindirici. Bu gördüğünüz tarih, doğa hepsi ülkemizin zenginliği. Bunları korumak, geleceğe taşımak hepimizin görevi. Tarihini bilmeyen uluslar, geleceği doğru kuramaz. Bu nedenle tarihimizi çok iyi bilmek, tarihi ve doğal zenginliklerimizi çok iyi tanımak zorundayız" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow