hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mahalle girişine iki dev bayrak

    Mahalle girişine iki dev bayrak
    expand

    Mahalle girişine iki dev bayrak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)- ANTALYA'nın Kaş ilçesine bağlı eski adı Seyret olan Gökçeören Mahallesi'ne karşılıklı olarak iki dev bayrak asıldı. İki dev Türk bayrağı, mahallenin iki girişinde dalgalanmaya başladı.

    Kaş'a bağlı Gökçeören Mahallesi Muhtarı Oktay Aydın, aslen Gökçeörenli olan Kaş Merkez Mahallesi Muhtarı Sadık Çalışkan, Kaş Ziraat Odası Genel Sekreteri Mehmet Zorlu'nun da aralarında bulunduğu bir grup, Gökçeören'in Kaş yönünden girişi olan, mahalleyi yaklaşık 400 metre yüksekten gören seyir tepesine dev bir Türk bayrağı dikmeye karar verdi. Ardından Gökçeörenli Yasin Çankaya, buraya bir de hatıra fotoğrafı çektirmek, mahalleyi kuş bakışı seyretmek isteyenler için seyir terası yapma önerisi getirdi. İmece usulü bir araya gelen grup, 6 metrekare genişliğinde bir seyir terası inşa etti. Terasın yanına 7 metre yüksekliğinde bir bayrak direği ve direğe 7x4 metre ebadında dev bir Türk bayrağı astı. Gelip geçenler, Gökçeören Mahallesi'ni seyretmeye, hatıra fotoğrafı çektirmeye başladı.

    Grup oluşan güzellik karşısında, Gökçeören Mahallesi'nin Kalkan yönünden girişine de bir dev Türk bayrağı asmaya karar verdi. Bu girişin iki yönündeki yüksekliği 170 metre olan iki kaya arasına 250 metre uzunluğunda çelik tel gerildi. Telin ortasında 6x4 metre ebadında dev bir Türk bayrağı asıldı. Gökçeören'e, Kaş ve Kalkan yönünden gelen herkes karşılıklı iki dev Türk bayrağını coşku içinde izlemeye başladı.

    Gökçeören Muhtarı Oktay Aydın, "Hepimiz bir araya gelerek, değer olarak belki küçük ama anlam olarak büyük bir iş yaptığımıza inanıyorum. Bu bayrakları, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, bu yurdun bağımsızlığı, birliği, dirliği, bölünmez bütünlüğü yolunda can veren şehitlerimize adıyoruz. Mahallemize gelen herkes al bayrağın gölgesinden geçecek. Ayrıca Gökçeören seyir terasında hatıra fotoğrafı çektirerek, köyümüze yaptığı ziyareti ölümsüzleştirecek. Özellikle yaz mevsiminde Kaş'ın önemli bir yaylası olan Gökçeören'in tanıtımına katkı sağlayacak" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow