hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ormancılara yangın eğitimi verildi

    Ormancılara yangın eğitimi verildi
    expand

    Ormancılara yangın eğitimi verildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)- ANTALYA'nın Kaş ilçesinde Orman İşletme Müdürlüğü tarafından yaklaşan yangın mevsimi öncesi, çalışanlara yönelik olarak Dorman yangıları ile mücadelede iş başı' konulu bir eğitim düzenlendi.

    Kaş Orman İşletme Müdürlüğü tarafından düzenlenen eğitim, Kaş'a bağlı Kasaba Orman Bölge Şefliği tesislerinde yapıldı. Eğitime Antalya Orman Bölge Müdürü Vedat Dikici, Bölge Müdür Yardımcısı Fuat Nur, Orman Yangınları ile Mücadele Şube Müdürü Orhan Aksoy, Kaş Orman İşletme Müdürü Süleyman Demir, uçak yönetim mühendisi Rafet Gökler, Kaş Orman İşletme müdür yardımcıları, Kaş Orman İşletme Müdürlüğü'nde gören yapan 12 orman işletme şefi, 30 orman muhafaza memuru ve 75 orman işçisi katıldı.

    Eğitimde görevli olan yöneticiler ve uzmanlar çeşitli konularda bilgi verdi. Ardından Antalya Orman Bölge Müdürü Vedat Dikici bir konuşma yaptı. Dikici, "Ormanlarımız bu ülkenin en önemli doğal zenginliğidir. Yangınlarla mücadele, doğanın ve ülkemizin büyük zenginliği olan ormanları koruma savaşıdır. Ormanlarımızı korumak hepimizin ve her vatandaşımızın görevidir. Bu nedenle orman yangınında ilk ve doğru müdahale çok önemlidir. Yangına müdahale edecek olan yangın yerine gelen ilk ekibin yapacağı analiz ve vereceği karar çok önemlidir. Öncü ekip yangına nereden müdahaleye başlayacağına doğru karar vermeli. Yangına öncelikle yayılma yönünden ve önden müdahale edilmelidir. Bu müdahalede mutlaka ekipmanlarımız olan ısı geçirmez elbiselerimiz, maskelerimiz, arazi ayakkabılarımız üzerimizde olmalı. Unutmayın yangın yerinde ortaya çıkan sıcaklık 1000 ile 1200 derece arasında değişmektedir. Bir veya iki arazözün söndürebileceği bir yangına, paniğe kapılıp helikopter veya uçak çağırmayın. Bir helikopterin veya uçağın havalanması yüz binlerce liraya mal olmakta. Bu durumlarda paramız sokağa atılmış olmaktadır" dedi.

    Orman İşletme Müdürlüğü'nde görev yapan işletme müdürleri, bölge şefleri, ormancıların orman köylüsü ile iyi ilişkiler kurmak zorunda olduğuna işaret eden Vedat Dikici, "Vatandaşa, ormanların kendi malları, kendi servetleri olduğu algısı kavratılmalıdır. Onlarla işbirliği içinde ormanlarımızı yangına karşı koruyabiliriz. Orman yangını anında vatandaşın yangın söndürme çalışmalarına katılımını mutlaka sağlamamız gerekiyor. Çünkü yanan servet onların da serveti. Vatandaşımız maaşlı orman işçisi, ormancısı var algısına kapılmadan orman yangını söndürme çalışmalarına katılmalı" diye konuştu.

    Vedat Dikici son olarak orman yangınlarında yapılacak en küçük hatanın insan hayatına mal olduğunu hatırlatarak, "Orman yangınlarında kaybettiğimiz 111 arkadaşımızı unutmayalım. Hepsini rahmetle, saygıyla anıyoruz" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow