hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Toroslarda rengarenk bahar

    Toroslarda rengarenk bahar
    expand

    Toroslarda rengarenk bahar

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)- ANTALYA'nın Kaş ilçesinde koronavirüs salgını sonrası özgür kalan Toros Dağları'na bahar bir başka geldi. Erimeye başlayan karla dağların eteklerinde açan renk renk çiçekler görsel güzellik oluşturdu.

    Batı Antalya'nın en yüksek ikinci tepesi olan Kaş'a bağlı Gömbe Yaylası'nın zirvesi olan Akdağ'n eteklerindeki Subaşı Yaylası, çobanların yaylak olarak kullandığı en yüksek alan. Karların bu yıl biraz erken erimeye başlamasıyla denizden 2 bin 200 metre yüksekliğindeki Subaşı Yaylası'na bahar bu yıl neredeyse bir ay erken geldi. Eriyen karların yerinden Antalya çiğdemi diye bilinen çiğdemler, mor sümbüller fışkırmaya başladı. Çiğdemlerle mor sümbüllerle kar doğaya çok ayrı bir güzellik katmaya başladı. Çiçeklerle birlikte ortaya kartpostallık görüntüler çıktı.

    Yaylaya motosikletle ulaşılmaya başlarken, bölgeye bu yıl ilk çıkanlardan bir de Gömbeli doğa tutkunu Yusuf Şahin oldu. Şahin, motosikletiyle yaylaya çıkarak, bölgenin doğal güzelliklerini ölümsüzleştirdi. Şahin, "Subaşı Yaylası'nın 2 bin 200 metre ve daha yukarılarda eşsiz güzellikler oluşmuş. Açan çiçeklerle erimeyen karlar müthiş güzellikler oluşturuyor. Yaylalar bu yıl çok sessiz" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow