hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Uğur Mumcu Kaş'ta anıldı

    Uğur Mumcu Kaşta anıldı
    expand

    Uğur Mumcu Kaş'ta anıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA) - GAZETECİ yazar Uğur Mumcu, Ankara'da bombalı saldırıda katledilişinin 27'nci yılında Antalya'nın Kaş ilçesinde anıldı.

    CHP Kaş İlçe Başkanlığı'nın düzenlediği Uğur Mumcu'yu anma gecesine, CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul, CHP Kaş İlçe Başkanı Mehmet Vural Arıkan, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı ve Kaş Belediye Meclisi Üyesi Ayşe Gümüş Bozca, CHP Antalya Büyükşehir ve Kaş Belediye Meclisi Üyesi Halil Arıkan, Kaş Belediye Meclisi üyeleri Meral Çiyan Şenerdi, Ali Arıtürk, ANSAN Başkanı Cahit Çakcıl, halk müziği sanatçısı Hasan Kalkan ve Kaşlılar katıldı.

    Kaş Belediyesi Toplantı Salonu'nda yapılan anma etkinliği, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Anma etkinliğinin açış konuşmasını yapan CHP Kaş İlçe Başkanı Mehmet Vural Arıkan, "Uğur Mumcu bu ilkenin yetiştirdiği en cesur gazeteci, yurtsever ve fikir adamıdır. Türkiye'nin hak, hukuk, adalet, özgürlük ve demokrasi simgesidir. Aydınlık Türkiye'nin sönmeyen meşalesidir. Uğur Mumcu katledildiği gün bir çocuktum. Televizyonlarda görüp tanıdığım cesur kalem içim gözyaşı dökmüştüm. Uğur Mumcu'nun düşünceleri bize hep ışık ve yol gösterici olacaktır. Uğur Mumcu'nun şahsında, tüm demokrasi şehitlerimizi rahmetle anıyoruz" dedi.

    CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul ise "Uğur Mumcu yalnızca susmayan bir gazeteci değil, aynı zamanda demokrasi kahramanıdır. Türkiye için çok önemli bir değerdi. Onu katledenler, onu susturacaklarını zannetti. Ancak aradan geçen 27 yılda onun fikirleri daha yeşererek yaşıyor. Uğur Mumcu, Türkiye'nin şu anda geldiği noktayı 30 yıl önce görüp yazdı. Kitapları ile yaşıyor. Anılarak yaşıyor" dedi.

    Konuşmaların ardından bağlama eşliğinde Nazım Hikmet'in 'Kuvay-ı Milliye Destanı', 'Sesleniş' ve 'Vurulduk Ey Halkım' şiirleri okundu. Anma etkinliği Türk Halk Müziği sanatçısı Hasan Kalkan'ın 'Kalkan ile Kaputaş'ın Arası', 'Efeler' ve 'Yağmur Yağar' türkülerini okumasıyla sona erdi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow