hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yörüklerin yol sevincine başkan ortak oldu

    Yörüklerin yol sevincine başkan ortak oldu
    expand

    Yörüklerin yol sevincine başkan ortak oldu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)- ANTALYA'nın Kaş ilçesine bağlı Yayla Palamut Mahallesi Yörüklerinin yazı hayvanlarını otlamak için çıktığı 3024 metre yüksekliğindeki yaylanın yol sorunu Kaş Belediyesi tarafından çözüme kavuşturuldu. Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş da Yayla Palamut Mahallesi'ndeki zirveyi ziyaret ederek, Yörüklerin yol sevincine ortak oldu.
    Kaş Belediyesi Yayla Palamut Mahallesi Yörüklerinin çıktığı bölgenin 42 yıllık yol sorununu çözüme kavuşturdu. Belediye ekipleri, Çukurardıç ve Rahat yaylalarının yol sorunun açtığı 15 kilometrelik yolla çözüme kavuşturdu. Başkan Ulutaş da bir grup vatandaşla zirveye çıkarak, Yörükleri ziyaret etti.
    Başkan Ulutaş, "Çukurardıç ve Rahat yaylalarına Yörüklerimiz 150 yıldır göç ediyor. Yol olmadığı için hemşehrilerimiz birçok zorlukla karşılaşıyordu. Yaptığımız 15 kilometrelik yolla, onların yaşamını kolaylaştırdık. 3 bin kilometrelik zirveye artık daha rahat ulaşılacak" dedi.
    Yayla Palamut Mahallesi Muhtarı Orhan Kaya da Başkan Ulutaş'a teşekkür ederek, yolun yaşamlarını kolaylaştırdığını belirtti.

    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow