hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ziraat Odası'ndan üreticiye fidan

    Ziraat Odasından üreticiye fidan
    expand

    Ziraat Odası'ndan üreticiye fidan

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)- KAŞ Ziraat Odası, ilçede meyveciliği geliştirmek, meyve üretimini artırmak için üreticiye değişik fidanlar sağladı.

    Kaş Ziraat Odası ilçenin 54 mahallesinde meyve üretimini artırmak için üreticiye fidan sağlıyor. Kaş'taki depoda, üreticilere başta zeytin, erik, kayısı, incir, portakal, limon, mandalina ve malta hurması (amme) fidanı sağlanıyor. Ziraat Odası üyesi olan ve aidatını düzenli ödeyen üreticilere, iki zeytin fidanı ücretsiz olarak veriliyor. Zeytin fidanları üreticilere 8 lira, narenciye fidanları 12- 15 lira arasında, incir 8 lira, diğer meyve fidanları da 12 lira ile 15 lira arasında satılıyor.

    '400 BİN ZEYTİN FİDANI DAĞITTIK'

    Kaş Ziraat Odası Başkanı Ramazan Süer, "Üreticilere sağladığımız fidanları, piyasada satılan fiyatlarının çok altında veriyoruz. Son 12 yılda Kaş'ta üreticilerimize yaklaşık 400 bin zeytin fidanı dağıttık. Özellikle zeytincilik Kaş'ta bir sektör haline geldi. Vatandaşımız zeytinin ve zeytinyağının önemini anladı. Amacımız Kaş'ta meyve üretimini çeşitlendirmek ve artırmak. En azından vatandaşın evinin önünde birkaç meyve fidanı dikmesini ve kendi ihtiyacını karşılamasını sağlamak. Çocuklarımızın evinin önünden meyve koparma tadını yaşamasını sağlamak" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow