hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Zirvede Ata'ya saygı

    Zirvede Ataya saygı
    expand

    Zirvede Ata'ya saygı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)- ANTALYA'nın Kaş ilçesine bağlı Gömbe Mahallesi'nde yaşayan doğa gönüllüsü İbrahim Ekinci, iki yeğeni ve iki komşusu ile batı Antalya'nın en yüksek ikinci dağı olan Akdağ'ın zirvesi Uyluk Tepe'ye Ata'ya saygı yürüyüşü düzenledi.
    Aynı zamanda ASAT Genel Müdürlüğü'nde çalışan doğa sevdalısı, Gömbe Gönüllüleri Grubu üyesi olan İbrahim Ekinci, yeğenleri 17 yaşındaki Ümran Ekinci, 9 yaşındaki Talha Ekinci, komşuları Arzu Tural ve Necmiye Aşık'la beraber, Zafer Bayramı'nın 98. yıl dönümü dolayısıyla zirvede Ata'ya saygı yürüyüşüne çıktı. Bir araçla 2400 metre yüksekliğindeki İkizgöller'e kadar giden grup, ardından 3 saatlik yürüyüş sonrası Akdağ'ın zirvesi olan 3027 metre yüksekliğindeki Uyluk Tepe'ye çıktı.
    Batı Antalya'nın en yüksek dağı olan Gömbe Yaylası'nın üstündeki Akdağ'ın zirvesi olan Uyluk Tepe'deki direğe yeni bir Türk bayrağı çeken İbrahim Ekinci ve beraberindekiler, bayrağın altında Atatürk posteri açarak, Atatürk ve şehitleri birlikte andı, ardından da Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitler için saygı duruşunda bulundu.
    İbrahim Ekinci, "Zafer Bayramı'nın 89. yılında farklı bir etkinlik yapalım istedik. Akşam kararlaştırdık. Bugünleri bize yaşatan, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimizi zirvede andık" dedi.

    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow