hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    30 yıllık sorun ortadan kalkacak

    30 yıllık sorun ortadan kalkacak
    expand

    30 yıllık sorun ortadan kalkacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    KEMER, (DHA)- KEMER Belediyesi ekipleri, su baskınlarının yaşandığı Çamyuva Mahallesi'nde 30 yıllık sorunu ortadan kaldıracak çalışmalarını sürdürdü.
    Çamyuva Mahallesi'nde yaşanan su baskınlarından sonra başlatılan çalışmalar hızla devam ediyor. Kemer Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, geçen haftalarda yaşanan sağanak sonrası oluşan su baskınlarından hemen sonra bölgede başlattığı çalışmaları hızla sürdürüyor. Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Baki Yalın, su baskınlarının yaşandığı Çamyuva Mahallesi Sarıören mevkii ve Hayıtlıgöl bölgesinde başlatılan çalışmaların ara vermeden devam ettiğini söyledi.
    Çamyuva Mahallesi Sarıören mevkii ve Simena Otel önünde bulunan derede ıslah çalışmalarının devam ettiğini anlatan Yalın, "ASAT'ın daha önce Sarıören mevkii ve Hayıtlıgöl bölgesinde alt yapı çalışması vardı. Bu alt yapı çalışmaları mahalle içerisine tam ulaşmadığı için Kahraman Sarı Parkı'nın önünde su birikintisi oluyordu. Bu suyu ASAT ile koordine ederek denize ulaştırmayı hedefliyoruz" dedi.
    Yalın, söz konusu bölgede koruge borularının ve yağmur suyu drenaj hattının döşenmesi çalışmalarının devam ettiğini aktararak, "Yapılan çalışmalar ciddi bir yatırım. Gerek Devlet Su İşleri gerekse ASAT ile koordineli çalışıyoruz. Çalışmaları bir an önce tamamlamayı düşünüyoruz" diye konuştu.
    Kemer Belediyesi Çamyuva Mahalle Sorumlusu Özgür Şahin ise su baskınlarının tekrar yaşanmaması için ellerinden gelen tüm çabayı sarf ettiklerini söyledi. Hayıtlıgöl bölgesinde de alt yapı çalışmalarının hızla devam ettiğini kaydeden Şahin, İstiklal Caddesi ve diğer ara sokaklarda da alt ve üst yapı çalışmalarını en kısa sürede tamamlayacaklarını ifade etti.
    Vatandaşlardan Ali Akça, mahallede yaşanan su baskınlarından hemen sonra Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu'nun ve belediye personelinin kendilerine yardım ettiğini kaydetti. Kemer Belediyesi'nin alt ve üst yapı çalışmalarını da değerlendiren Akça, yapılan hizmetlerden memnun olduklarını, zor zamanlarında yanlarında olan Başkan Topaloğlu'na teşekkür etti.
    Halil Kozak da söz konusu bölgede yaklaşık 30 yıldır aynı sorunların yaşandığına değinerek, "Burada şu anda yapılan çalışmaları sevinçle karşılıyoruz. 30 yıllık bu sorunun çözüleceğine inancım tam. Desteklerinden dolayı Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu ve ekibine teşekkür ediyorum" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow