hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Avrupa pazarı yüz güldürdü

    Avrupa pazarı yüz güldürdü
    expand

    Avrupa pazarı yüz güldürdü

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Levent YENİGÜN/KEMER, (DHA) - Antalya'nın Kemer ilçesinde 'Şimdi Kemer Zamanı' temasıyla düzenlenen 'ITT Form Antalya' organizasyonunda Avrupa'dan gelen 150 acente temsilcisi yer aldı. İlçe turizmini değerlendiren Kemer Yöresi Tanıtım Vakfı (KETAV) Başkanı Volkan Yorulmaz, "Kemer ve Antalya adına neler yapabiliriz tartışıyoruz. Rus pazarında artış var. Avrupa'da da var. Şu anda bir numara Almanya, arkasından İngiltere. Bu anlamda da alternatif pazarlar çok kuvvetli geliyor" dedi.

    'Şimdi Kemer Zamanı' temasıyla Kemer Yöresi Tanıtım Vakfı (KETAV), sivil toplum kuruluşları ve turizmcilerin desteğiyle Tekirova mahallesindeki bir otelde düzenlenen 'ITT Form Antalya' sona erdi. Avrupa'nın 6 ülkesinden 150 acente yetkilisinin yer aldığı etkinliğin son gününde acente yetkilileri Tahtalı Dağı, tekne turu ve ilçenin tarihi ve kültürel alanlarını gezdi.

    'TÜRK TURİZMCİSİ NEFES ALACAK'

    Etkinlik hakkında bilgi veren KETAV Başkanı Volkan Yorulmaz, turizmde pazar çeşitliliğini artırmaya yönelik çalışmalar yaptıklarını belirtti. Turizmin iyi bir ivme kazandığını dile getiren Yorulmaz, mayıs ayına göre haziran ayında uçuş sayılarının arttığını vurguladı. Uçuş ve gelen turist sayısında artış bekledikllerini vurgulayan Yorulmaz, "Pazar çeşitliliğini hep konuşuyoruz. Yani deniz, kum, güneşin ötesinde neler yapılabilir, artık onlarla deniz, kum ve güneşle birleştirebileceğimiz bazı ürünler yaratmak gerekiyor. Biz de bunun üzerine yıllardır çalışıyoruz. Bunun içinde spor, kongre, toplantı, eğlence var. Bunları hep bir araya getirip Kemer ve Antalya adına neler yapılabiliriz tartışıyoruz. Rus pazarında artış var. Avrupa'da da var. Şu anda baktığınız da bir numara Almanya. Arkasından İngiltere, Rusya'nın dışındaki destinasyonlar. Bu anlamda da alternatif pazarlar çok kuvvetli geliyor. Diğer pazarlarla beraber, Rusya'da biraz hareketlenirse Türk turizmcisi nefes alacaktır" dedi.

    DURMUŞ: ANTALYA İÇİN BİRİNCİ MARKET ALMAN PAZARI

    ITT Form Antalya organizatörlerinden Hollanda'da acente sahibi Murat Durmuş, ise şunları söyledi:

    "Almanya pazarı başta olmak üzere Avrupa şu anda turizm pazarlaması içinde en yoğun yolcu gönderen ana coğrafik alan. Dolayısıyla Alman pazarı başta geliyor. Antalya için de birinci market Alman pazarı. Sayısal olarak baktığımızda daha gelişebileceğimiz alabileceğimiz çok yön var. Yıllık 40 milyon yolcu kapasitesi var Almanya'da. Antalya ve bölgesi bilinirliği yüksek bir bölge. Bizim burada yapmış olduğumuz çalışma Kemer bölgesini yeniden Avrupa pazarında canlandırmak. Şu anda rezervasyonlar, yaptığımız görüşmeler, iyi gidiyor. Sezonun beklentilerin üzerinde kapanacağını düşünüyoruz. İyi bir 2022 geçiriyoruz, diyebiliriz."

    BARANER: 50 MİLYON ALMAN TÜRKİYE'Yİ GÖRMEDİ

    Turizmci Hüseyin Baraner, Avrupa pazarından iyi acente yetkililerini, Kemer'e getirmenin doğru bir hamle olduğunu belirtti. Baraner, şöyle konuştu:

    "Antalya turizminde Avrupa piyasalarında güçlü kılan elementlerin başında iyi odalarımız, çok iyi büfelerimiz ve otelin içindeki genel eğlence ve spor alanları geliyor. Bunları daha da artık rakip edilemeyecek hale getirip daha da içerik kazandırırsak gelecek yılların turizminde de Türkiye'nin bileğini kimse bükemez. 84 milyon Alman'ın 27 milyonu Türkiye'ye geldi. Daha neredeyse 50 milyon Alman Türkiye'yi görmedi bile. Dolayısıyla doğru yaklaşımlarla, yeni ürünlerle, yeni çözümlerle ve Avrupa'da Almanya'da yeni ortaklıklarla bu sayıyı 2030 yılına kadar 10 milyon daha arttırma şansımız var. Çünkü Almanya'nın demografik olarak kültürü değişiyor, yabancıların oranı artıyor. Bize yakın olan grupların sayısı artıyor ve üçüncü yaş yani sağlıklı ve dinamik emeklilerin sayısı çok artıyor."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow