hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kardeş şehir belediye başkanından 10 Kasım mesajı

    Kardeş şehir belediye başkanından 10 Kasım mesajı
    expand

    Kardeş şehir belediye başkanından 10 Kasım mesajı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    KEMER, (DHA)- KEMER'in Ukrayna'da bulunan kardeş kenti Truskavets'in Belediye Başkanı Andriy Kulchinskiy, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu'na Atatürk'ün ölümünün 82. yılı dolayısı ile bir mesaj yolladı.

    Truskavets'in Belediye Başkanı Andriy Kulchinskiy, mesajında Ulu Önder Atatürk'ün 1934 tarihinde Ukrayna'ya yaptığı ziyareti içeren fotoğraflı bir belge de gönderdi. Belgede, Atatürk'ün Ukrayna ziyareti fotoğraflarla yer alırken, Başkan Topaloğlu da gönderilen tarihi belgeyi büyük bir gurur ile aldıklarını belirtti.

    Başkan Topaloğlu, Ukrayna'nın Truskavets Belediyesi ile kardeş şehir protokolünü geçen sene imzaladıklarını hatırlatarak, "10 Kasım dolayısı ile Ulu Önderimizin ölüm yıl dönümünde kardeş şehrimiz Truskavets'in Belediye Başkanı Andriy Kulchinskiy'den çok özel bir mesaj aldım. Sayın Başkan Kulchinskiy, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün 1934 tarihinde Ukrayna'ya yaptığı ziyareti içeren fotoğraflı bir belgeyi tarafıma ulaştırdı. Bizi çok onurlandırdı" dedi.

    TRUSKAVETS MİNERAL SULARIYLA ÜNLÜ TATİL BELDESİ

    Ukrayna'da Lviv'in güneybatısında, Polonya sınırının yakınında yer alan Truskavets, mineral sularıyla ünlü bir tatil beldesi. Geçmişte Polonya-Ukrayna ile Avusturya-Macaristan arasında gidip gelen bugünse Ukrayna topraklarında yer alan Truskavets, her yıl çok sayıda turiste ev sahipliği yapıyor.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow