hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kemer Belediyesi sağanağa karşı mücadele etti

    Kemer Belediyesi sağanağa karşı mücadele etti
    expand

    Kemer Belediyesi sağanağa karşı mücadele etti

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    KEMER, (DHA)- KEMER Belediyesi ekipleri, dün sabah saatlerinde başlayan sağanağın herhangi bir olumsuzluğa neden olmaması için çeşitli müdahalelerde bulunarak çalışmalar yaptı.

    Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, sağanak nedeniyle ilçede su basan bazı evlerin sahiplerine yardım ederek, suyun tahliyesini yaptı. Arslanbucak Mahallesi'nde ormandan gelen suyu tahliye ederek evlere girmesini önleyen belediye ekipleri, bozulan ve zarar gören yolları tamir etti.

    Güvenlik tedbiri amacıyla sanayi bölgesindeki köprü kapatılarak yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçen belediye ekipleri, sağanak sonrası köprüyü araç trafiğine açtı. Kuzdere Mahallesi Sümbüllü Caddesi'nde dere taşması sonucu yolu trafiğe kapatan belediye ekipleri, büzleri kırarak suyun yönünü değiştirdi. Belediye ekipleri, söz konusu yerde en kısa zamanda bir köprü yapılacağını bildirdi.

    Ballıtaş mevkiinde ise dağdan gelen suyun tahrip ettiği yola moloz döken ekipler, suyu da başka tarafa tahliye etti. Yoğun sağanak nedeniyle, birçok turistin uğrak yerlerinden olan Kesmeboğazı yoluna düşen kayalar, belediye ekipleri tarafından kaldırıldı ve yaylada yaşayan vatandaşların güvenli şekilde yolculuk yapmasına olanak sağladı. Kemer balıkçı barınağında da sağanak nedeniyle batan bazı küçük tekneler, vinç yardımıyla battığı yerden çıkarıldı. Gece sabaha kadar halk için var gücüyle çalışan belediye ekipleri, ilçe genelinde de mazgal temizliği yaptı.

    Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, dün başlayan sağanağın Kemer'de bazı yerlerde etkili olduğunu söyledi. Belediye olarak teyakkuzda olduklarını ifade eden Başkan Topaloğlu, "Gece boyunca tüm ekiplerimiz sahada görevlerinin başındaydı. Herhangi bir olumsuz duruma mahal vermemek için çaba gösterdik. Bazı evlere yine su girdi ama ekiplerimiz anında müdahale ederek suyu tahliye etti. Zarar gören vatandaşlarımıza yardım ettik. Vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow