hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kemer Belediyesi'nde mart meclisi

    Kemer Belediyesinde mart meclisi
    expand

    Kemer Belediyesi'nde mart meclisi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    KEMER, (DHA)- KEMER Belediyesi'nin mart ayı meclis toplantısı, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu başkanlığında gerçekleştirildi.
    Kemer Belediyesi Kültür Salonunda yapılan toplantıya, meclis üyeleri Emin Gül, Hakan Tuncer ve Cumali Afşin katılmadı.
    Başkan Topaloğlu, meclis toplantısı öncesi Gara'da şehit düşen askerlere Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır ve baş sağlığı diledi. Toplantı öncesi meclise Kemer'deki gündemlerle ilgili bilgi vererek imar planları ile ilgili açıklama yapan Topaloğlu, Ulupınar Mahallesi Çıralı bölgesindeki imar planlarının 18 uygulaması Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde olduğunu söyledi.
    Tekirova Mahallesi'nde daha önce tek bağımsız iki kat ve ada bazında tek parsel onaylandığını hatırlatan Başkan Topaloğlu, "Biz bunu Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yaptığımız görüşmede, Kemer genelinde olduğu gibi iki kat iki bağımsız bölüm ve ada bazında da 1500 metrekare parsel olsun diye görüştük. Kabul edildi ve yazısı geldi. 10 Mart'ta askıdan inecek ve biz 18 uygulamasına başladık. Bir aksilik olmazsa üç ay içerisinde tapuya gider. Çamyuva Mahallesi'ndeki imar planları tamamen bitti ve tapuda. Göynük Mahallesi'nde itirazlar değerlendiriliyor. Beldibi Mahallesi'nde ise imar planları daha önce 5000'lik ve 1000'lik planlar askıdaydı. 250'ye yakın bir itiraz oldu. Bu itirazların 88 tanesini tekrar değerlendirdik ve kabul ettik. Bunlar plana işlendi. Tekrar bakanlığa gittik ve uzun bir çalışma sonunda plan geldi. Bakanlıktan onaylandıktan sonra askıya çıkacağız" diye konuştu.
    Kiriş Mahallesi'nde yapılması planlanan ve gündemi meşgul eden alışveriş merkezi ile ilgili de konuşan Başkan Topaloğlu, "Kemer genelindeki birinci bantta bulunan otellerde dışarıya açılan bir bölüm yok. Söz konusu otel yetkilileri bize müracaat ettiler. Biz reddettik. Bakanlığa gittiler. Bize bakanlıktan yazı geldi. Tekrar otel yetkililerine haziran ayında resmi yazıyla bu işin olmayacağını bildirdik. Otel yetkilileri yapı kayıt belgesi değişikliği yaparak tekrar müracaat etti fakat kabul edilmedi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na resmi yazıyla bu işin olumsuz olduğunu bildirdik. Zaten Kemer'de yeteri kadar ticari alan var. Tavrımız net" dedi.
    Topaloğlu, 2013-2019 yılları arasında Yeni Kemer Belediyespor'a 20 adet dükkan tahsis edilmesiyle ilgili de şunları kaydetti:
    "Yeni Kemer Belediyespor'un başkanı eski muhtar Ömer Bilici'ydi. Kemer Belediyesi bunlara tahsis edilen 20 dükkandan 113 bin 556 lira para alacakmış. Bunun 48 bin 564 lirası hala duruyor. İcra servisinde uğraşılıyor. Kemer Belediyesi'nin paraları nereye gitti? Faturalar nerede belli değil. Faturalar hariç Yeni Kemer Belediyespor'a belediyenin bütçesinden ayrılan para 823 bin lira."
    Meclisin gündem maddelerinden belediye sınırları içerisinde bulunan asansörlerin periyodik kontrolü için 2021 yılı kontrol ücretinin belirlenmesi konusu oy birliği ile kabul edildi.
    5393 sayılı Belediye Kanununun 18/e maddesine istinaden Kemer Belediyesi'nce mahalle muhtarlıklarına yapılan muhtarlık ofisleri ile ilgili protokol yapmak üzere Kemer Belediye Başkanına yetki verilmesi konusu oy birliği ile kabul edilirken, Beycik, Ulupınar ve Ovacık mahallelerinin kırsal mahalle olarak kabul edilmesi konuları ise oy birliği ile İmar Komisyonuna sevk edildi.
    Göynük Mahallesi Domuzluk mevkii mevzi imar planı plan hükmü değişikliğinin görüşülmesi konusu oy birliği ile İmar Komisyonuna sevk edildi.
    Kemer Belediye meclisinin 02.07.2019 tarih ve 54 sayılı meclis kararı ile Rize'nin Fındıklı Belediyesi ile kardeş kent ilişkisi kurulması uygun görülüp iki belediye arasında kardeş kent protokolü ile iş birliği protokolü imzalanması için belediye başkanına yetki verilmesi konusu oy birliği ile kabul edildi.
    Belediye meclisinin 3.2.2021 tarih ve 19 sayılı kararı ile Moskova'da 16.03.2021 - 18.03.2021 tarihleri arasında düzenlenecek olan MITT Moskova Turizm Fuarı'na belediye olarak katılımın sağlanmasının uygun olduğuna karar verilirken, yurt dışında kurulacak olan stant ücretiyle tanıtım materyallerinin kargo ücretlerinin belediye bütçesinden karşılanması konusu oy birliği ile kabul edildi.
    Pazar yerinde kapalı parfüm satışı konusunun görüşülmesi oy çokluğu ile reddedildi.
    Meclise sunulan önergelerden, Avrupa pazarı fuarlarının pandemi nedeniyle 2 yıldır yapılamamasından dolayı Kemer'i bu pazarlarda tekrardan canlandırmak amacıyla Almanya merkezli Avusturya ve İsviçre'yi kapsayan seyahat acenteleri üzerinden tanıtım faaliyeti yapılması planlanıyor. Yapılan planlama ile seyahat acentelerinin Kemer'e davet edilmesi ve Kemer ile ilgili bilgilerin mail ile gönderilmesi konusu oy birliği ile Turizm Komisyonuna sevk edildi.
    Bir diğer önergede ise Göynük Mahallesi Mustafa Kemal Atatürk Bulvarı üzerindeki işletmelerin kaldırım ve çekme mesafeleri ile yaya sirkülasyonuna uzak kaldığı için bir düzenleme yapılması hususu oy birliği ile İmar Komisyonuna sevk edildi.
    Bir sonraki meclis toplantısı 7 Nisan Çarşamba günü saat 14.00 olarak belirlendi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow