hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kemer Belediyesi'nden koronavirüsle mücadeleye araç desteği

    Kemer Belediyesinden koronavirüsle mücadeleye araç desteği
    expand

    Kemer Belediyesi'nden koronavirüsle mücadeleye araç desteği

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    KEMER, (DHA)- KEMER Belediyesi koronavirüse karşı alınan tedbirler kapsamında ilçedeki kurumlara araç desteği sağlıyor.

    Kemer Kaymakamlığının talebi üzerine İlçe Sağlık Müdürlüğü, filyasyon ekipleri ve sosyal vefa grubuna sağlanan araç desteği ile pandemiye karşı daha hızlı tedbir alınması amaçlanıyor. Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Kemer Kaymakamlığının talebi üzerine hemen harekete geçerek araç desteği sağladı. İlçe Sağlık Müdürlüğüne verilen 15 kişi kapasiteli araçla işlemlerin daha hızlı olması sağlandı. Sosyal Vefa Grubunun ilk kurulduğunda da araç desteği sağlandı.

    Dünyayı etkisi altına almaya devam eden koronavirüse karşı savaş açan sağlık ekiplerine desteğini esirgemeyen Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, sahada zorlu görev üstelenen filyasyon ekiplerine yardımcı olmak için de 2 araç desteğinde bulundu.

    Öte yandan pozitif vakaların, pozitif olduğundan şüphe duyulanların ve karantinadan kaçanların taşınması için Kemer Kaymakamlığının talebi üzerine Kemer Devlet Hastanesine araç kiralandı.

    Kemer Belediyesi, araç desteğinin yanı sıra ilçe genelinde dezenfekte çalışmaları, ücretsiz maske dağıtımı ve dezenfektan malzemesi dağıtmaya da aralıksız devam ediyor. Bugüne kadar Kemer Belediyesi'nin halka dağıttığı ücretsiz maske sayısı da yaklaşık 330 bin olduğu belirtildi.

    Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Kemer Belediyesi'nin koronavirüsün Türkiye'de ilk çıktığı günden itibaren vatandaşların daha sağlıklı yaşaması için eldeki imkanları seferber ettiklerini söyledi. Belediye olarak maske üretimi, dezenfekte çalışmaları, resmi kurumların ve ilçe genelinin ilaçlanması çalışmaları yaptıklarını belirten Başkan Topaloğlu, ellerinden gelen desteği verdiklerini ve vermeye devam ettiklerini kaydetti. Topaloğlu, koronavirüse karşı daha hızlı ve etkin mücadele konusunda resmi kurumlara araç desteği de sağladıklarına dikkati çekerek, "Şu anda ilçe sağlık müdürlüğüne 3 araç desteğinde bulunduk. Bu araçların 2'sini filyasyon ekipleri kullanıyor. Bir tane Kemer Devlet Hastanesi'ne araç kiraladık. Bir tane de Kaymakamlıkta bulunan Vefa Destek Grubunda var. Kaymakam Murtaza Dayanç istediği takdirde daha fazla araç desteği sağlamaya hazırız" dedi.

    Vatandaşın sağlığını önemsediklerini anlatan Başkan Topaloğlu, hiçbir masraftan kaçmadan çalıştıklarını aktardı.

    Topaloğlu, koronavirüsün çıktığı ilk günden bu yana halka ücretsiz maske dağıttıklarına vurgu yaparak, "Günlük yaklaşık 4 bin maske üretiyoruz. Bunları resmi kurumlara ve pazar yerlerinde halkımıza dağıtıyoruz. Şu ana kadar 330 bin maske ürettik ve dağıttık. Devletin tüm kurumları ile çok iyi diyalog halindeyiz. Üzerimize düşen görevi yaptık ve yapamaya da devam edeceğiz. Sosyal mesafe maske ve hijyen kurallarına mutlaka uymamız gerekiyor" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow