hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kemer Sualtı Günleri, 'Anadolu Ödülleri'nde finalist oldu

    Kemer Sualtı Günleri, Anadolu Ödüllerinde finalist oldu
    expand

    Kemer Sualtı Günleri, 'Anadolu Ödülleri'nde finalist oldu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Levent YENİGÜN/KEMER, (DHA)- BAKSI Kültür ve Sanat Vakfı Anadolu Ödülleri 2020'nin adayları açıklandı. Adaylar içerisinde Kemer ilçesinden de Uluslararası Kemer Sualtı Günleri finalistler arasında yer aldı.

    Kemer'de bu yıl 19'uncusu Kemer Yöresi Tanıtım Vakfı (KETAV) ve Akdeniz Üniversitesi Kemer Sualtı Arkeolojisi Araştırma Merkezi ortaklığında düzenlenen Uluslararası Kemer Sualtı Günleri, Baksı Kültür ve Sanat Vakfı tarafından düzenlenen Anadolu Ödülleri'nde 'süreli etkinlikler' kategorisinde finalistler arasında yer aldı. Müzecilik, süreli etkinlikler, gösteri sanatları, arkeoloji ve restorasyon gibi 5 ayrı kategoride düzenlenen ve 7 Kasım tarihinde açıklanacak olan Anadolu Ödülleri'nin seçici kurulunda Prof. Dr. Ali Akay, Prof. Dr. Esra Aliçavuşoğlu, Prof. Dr. Nurhan Atasoy, Nezih Başgelen, Levent Çalıkoğlu, Doğan Hızlan, Arhan Kayar, Doç. Dr. Ayşe H. Köksal, Bülent Ortaçgil, Prof. Dr. Süha Özkan, Faruk Pekin, Dr. Nusret Polat, Prof. Dr. Metin Sözen, Murat Tabanlıoğlu, Görgün Taner, Saffet Emre Tonguç, Prof. Dr. Fikret K. Yegül yer aldı.

    19 yıldır düzenlenen Uluslararası Kemer Sualtı Günlerinin, Anadolu Ödülleri'nde finalist olmasını değerlendiren Akdeniz Üniversitesi Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hakan Öniz, "Baskı Kültür ve Sanat Vakfı Anadolu Ödülleri ülkemizde oldukça güçlü bir jüri kadrosuyla benzer alanlarda düzenlen etkinlikleri değerlendirdi ve önümüzdeki yıl 20'ncisi düzenlenecek olan Uluslararası Kemer Sualtı Günleri'ni ilk 5'in arasına yerleştirdi. Böylelikle Kemer'de 19 yıldır düzenlenen bu etkinlik bütün ülke çapında hak ettiği bir noktaya konularımızdan tamamen bağımsız jüri üyeleri tarafından layık görüldü. Unutulmamalı ki Uluslararası Kemer Sualtı Günleri sayesinde bütün dünyada Kemer su altı arkeolojisinin, su altı fotoğrafçılığının en bilinen lokasyonlarından biri haline geldi" dedi.

    Akdeniz Üniversitesi'nin Sualtı Arkeolojisi Araştırma Merkezi ve özellikle UNESCO'nun su altı arkeolojisi Unitwin ağı koordinasyon merkezinin Kemer'de olduğunu ve dünyada bu alandaki bütün uzmanların Kemer'in önemini bildiğini vurgulayan Doç. Dr. Hakan Öniz, "Bu nedenle Uluslararası Kemer Sualtı Günleri'nin Baksı Kültür ve Sanat Vakfı tarafından düzenlenen Anadolu Ödülleri'nde finale çıkmasından dolayı yönetim kuruluna ve jüri üyelerine teşekkür ederiz" diye konuştu.

    KETAV Yönetim Kurulu Üyesi Aydın Aytuğ, "KETAV ve Akdeniz Üniversitesi Sualtı Arkeolojisi Araştırma Merkezi ile ortaklaşa düzenlediği ve gelecek yıl 20'ncisini düzenleyeceğimiz Uluslararası Kemer Sualtı Günleri'nin Anadolu Ödülleri'nde süreli etkinlikler kategorisinde finalistler arasında yer alması bölgemiz adına çok değerlidir. 19 yıldır düzenlediğimiz etkinliğimizle, bölgemizin su altı güzelliklerini ülkemize ve dünyaya tanıtma şansımızı oluyordu. Bu çalışmamızın birbirinden değerli jüri üyeleri tarafından finalist olarak gösterilmesi ne kadar doğru bir yolda ilerlediğimizin de göstergesi oldu. Bu nedenle Baksı Kültür ve Sanat Vakfı Yönetim Kurulu üyelerine ve Anadolu Ödülleri'nin birbirinden değerli jüri üyelerine KETAV olarak teşekkür ederiz" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow