hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kemer Sualtı Günleri ödül töreni yapıldı

    Kemer Sualtı Günleri ödül töreni yapıldı
    expand

    Kemer Sualtı Günleri ödül töreni yapıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Levent YENİGÜN/KEMER, (DHA) - ANTALYA'nın Kemer ilçesinde bu yıl 21'incisi düzenlenen Uluslararası Kemer Sualtı Günleri'nin ödül töreni yapıldı.

    Türk turizminin en önemli destinasyonlarından biri olan Kemer'de 21 yıldır, Akdeniz'in Antalya kıyılarındaki sualtı doğal ve arkeolojik değerlerin dünyaya tanıtılması amacıyla Kemer Yöresi Tanıtım Vakfı (KETAV) önderliğinde Akdeniz Üniversitesi, Kemer Belediyesi ve Akdeniz Arkeoloji Derneği ile birlikte organize edilen Uluslararası Kemer Sualtı Günleri'nin ödül töreni yapıldı.

    Kemer ilçe merkezindeki Ayışığı Plajı'nda bulunan bir işletmede düzenlenen ödül törenine, Kemer Kaymakamı Yücel Gemici, Antalya Sahil Güvenlik Grup Komutanı Yarbay Murat Sezgin, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Kemer Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ramazan Ergel, Kemer Emniyet Müdürü Deniz Yılmaz, Kemer Sahil Güvenlik Komutanı Ulvi Gören, KETAV Başkanı Volkan Yorulmaz, Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım Bölümü Başkanı Doç. Dr. Hakan Öniz, Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Derneği (KETOB) Başkanı Dinçer Sarıkaya, ICOMOS Dünya Başkanı Teresa Patrico, CMAS Bilim Kurulu Başkanı Francisco Lacase ve UNESCO Genel Merkez'den Dr. Ulrike Guerin, ICOMOS Icuch Başkanı Chris Underwood, ICOMOS Azerbaycan Başkanı Reşat Aliyev, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Başkanı Oğuz Aydın, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, KETAV yönetim kurulu üyeleri ve davetliler katıldı.

    Düzenlenen program kapsamında Kemer'de bulunan anaokullarında eğitim alan öğrencilerinin 'Sualtı Dünyam' konulu resimleri sergilendi. Protokol üyeleri çocukların yaptığı resimleri tek tek inceledi ve öğrencilerin sunduğu gösterileri izledi.

    Programda müzik dinletisinin ardından organizasyonda dereceye girenlere ödülleri verildi. Etkinlik kapsamında, Haluk Cecan 'Tropik Canlılar' fotoğraf yarışmasının birincisi Efe İsmail Akçakayalıoğlu, ikinci Tolga Aymaz, üçüncü Erhan Algan oldu. Jale İnan 'Sualtı Arkeoloji' fotoğraf yarışmasında birinciliği Derin Ergün alırken ikinciliği ise Erhan Algan elde etti. Nurdoğan Özkaya 'Sualtı Doğa' fotoğraf yarışmasının birincisi Tolga Taymaz, ikincisi Ömer Ege Taymaz olurken, üçüncülüğü ise Derin Ergün aldı. Ayrıca EUIFA Gençlik ve Çevre Ödülünü 15 yaşındaki yarışmacı Ömer Ege Taymaz aldı. Etkinlik kapsamında, 3'üncü Kemer Fotoğraf Yarışması'nın da ödülleri verildi. Yarışmaya katılan Pelin Bilgiç birincilik ödülünü alırken, Meriç Aktar da ikincilik ödülünü aldı.

    KETAV Başkanı Yorulmaz, ödül töreninde kendilerini yalnız bırakmayan tüm davetlilere teşekkür ederek, bu tarz organizasyonlarla turizme katkı sağlamaya devam edeceklerini anlattı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow