hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kemer'de Atatürk'ü anma töreni

    Kemerde Atatürkü anma töreni
    expand

    Kemer'de Atatürk'ü anma töreni

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Levent YENİGÜN/KEMER, (DHA)- TÜRKİYE Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 82'nci yılında, Antalya'nın Kemer ilçesinde törenle anıldı.

    Kemer Cumhuriyet Meydanı'ndaki anma törenine Programa Kaymakam Murtaza Dayanç, Kemer Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Teker, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ramazan Ergel, İlçe Emniyet Müdürü Deniz Yılmaz, İlçe Sahil Güvenlik Komutanı Ulvi Gören, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve daire müdürleri, muhtarlar, öğretmen ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı. Saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla 2 dakika saygı duruşunda bulunuldu. Bu sırada bazı vatandaşlar araçlarını durdurup, saygı duruşuna katıldı. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından ilk olarak kaymakamlık ve belediye başkanlığı çelenkleri, ardından da AK Parti, CHP ve MHP ilçe başkanlıklarının çelenkleri anıta sunuldu.

    Çelenk sunma töreninin ardından yine Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan programda, günün anlam ve öneminin belirtildiği bir konuşma yapıldı. Atatürk'ü anlatan şiir ve kompozisyonlar okundu. Atatürk'ün sevdiği türkülerin okunmasının ardından Atatürk konulu şiir, resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Kaymakam Dayanç, Belediye Başkanı Topaloğlu ve protokol üyeleri tören sonrası Atatürk'ün fotoğraflarının yer aldığı resim sergisini gezdi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow