hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kemer'de çalışmalar sürüyor

    Kemerde çalışmalar sürüyor
    expand

    Kemer'de çalışmalar sürüyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    KEMER, (DHA)- KEMER Belediyesi ekipleri ilçedeki çalışmalarını sürdürdü.
    Kemer Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri ilçe genelindeki çalışmalarını sürdürdü. Göynük Mahallesi Kurtuluş Caddesi'ndeki yol çalışmalarını büyük ölçüde tamamlayan ekipler, 16000 metrekare asfalt kaplama işini tamamladı. 5000 metrekare kaldırım, 2000 metre refüj, 1000 metre yağmur suyu drenaj hattı çalışmaları yapıldı. Modern aydınlatmalar, bisiklet yolu ve yol çizgilerinin yapılmasının ardından yolun Kemer halkının kullanımına açılacağı kaydedildi. Ekipler, geçen hafta aşırı yağış nedeniyle zarar gören yollarda, tıkanan bacalarda, su alan kamu kurum ve kuruluşlarının çatılarında her türlü tamir ve bakım gerektiren işleri de yaptı.
    Yeşil alanlarda imar kirliliğine neden olan yapıları yıkan ekipler hem görüntü hem de imar kirliliğine neden olan birçok yapının tahliyesini yaparken, imara aykırı büfe, restoran ve seyyar işletmelerin yıkım işlemlerini de gerçekleştirdi.
    Dünyaca ünlü Ayışığı Koyu güzergahındaki Barış Manço ve Onno Tunç caddeleri, 177 ve 152. sokaklarda devam eden yol çalışmalarını da aralıksız sürdüren belediye ekipleri, çalışmalar kapsamında yolu betonarme molozlardan arındırdı. TEDAŞ, Telekom ve ASAT ile koordineli çalışarak altyapı hizmetlerinin sağlamlaştırılmasını tamamlayan ekipler, yağmur suyu eğimi için bazı noktalara dolgu yaptı. Yol kotu seviye ayarlamalarını bitiren ekipler, bordür döşeme işini tamamladıktan sonra da asfaltlama işlerine hazırlanacak.
    Ekipler, yol çalışması kapsamında 800 metre yağmur suyu drenaj hattı, 22 dekoratif aydınlatma direği, 550 metre refüj, 1100 metre bordür, 3200 metrekare kaldırım, 8000 metrekare yol için 2000 ton plentmiks, 1400 metre binder ve 1000 ton aşınma tabakası uygulayarak, asfalt kaplama işlemlerini gerçekleştirecek. Öte yandan bu yol ağı üzerinde 1300 metre bisiklet yolu ve 177 ile 152. sokağın kesiştiği yerde otopark uygulaması yapılacak.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow