hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kemer'de Cumhuriyet coşkusu

    Kemerde Cumhuriyet coşkusu
    expand

    Kemer'de Cumhuriyet coşkusu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Levent YENİGÜN/KEMER, (DHA)- CUMHURİYETİN kuruluşunun 97. yılı dolayısıyla Kemer Kaymakamlığı önünde kutlama programı düzenlendi.
    Kutlama programına Kemer Kaymakamı Murtaza Dayanç, Kemer Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Teker, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ramazan Ergel, İlçe Emniyet Müdürü Deniz Yılmaz, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar, öğrenciler ve öğretmenler katıldı. Kemer Kaymakamı Murtaza Dayanç'ın tebrikleri kabulü ile başlayan program, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.
    Kutlama programında günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Kaymakam Dayanç, Cumhuriyetin kuruluşunun 97. yılını coşkuyla kutladıklarını söyledi. Kaymakam Dayanç, 29 Ekim 1923'de Misak-ı Milli sınırları esas alınarak, egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurulduğunu hatırlatarak, "Vatanın her karış toprağı şehit kanıyla sulanarak, uğruna büyük bedeller ödenmek suretiyle kurulan Cumhuriyet, Türk milletine bırakılmış en büyük mirastır. Atatürk'ün bizlere çizmiş olduğu çağdaş uygarlık yolunda Cumhuriyetimizin kazanımları sayesinde başarı öykümüze her geçen yıl yenilerini eklemenin haklı gurunu yaşıyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 'Türk milletinin karakterine ve adetlerine en uygun yönetim şekli Cumhuriyettir' diyerek, Cumhuriyet rejiminin gerekçesini de açıklamıştır. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanın müdafaasında gözlerini kırpmadan canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi şükran ve minnetle anıyor, Cumhuriyet Bayramınızı kutluyorum" dedi.
    Törende, Cumhuriyet konulu şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere de ödül verildi. Ödülleri, Kemer Kaymakamı Dayanç, Belediye Başkanı Topaloğlu ve Başsavcı Teker verdi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow