hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kemer'de emniyet kemeri ve cep telefonu denetimi

    Kemerde emniyet kemeri ve cep telefonu denetimi
    expand

    Kemer'de emniyet kemeri ve cep telefonu denetimi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Levent YENİGÜN/KEMER, (DHA) - ANTALYA'nın Kemer ilçesinde emniyet güçleri, araçlarda cep telefonu ve emniyet kemeri kullanımına ilişkin uygulamaları sıklaştırdı.

    Antalya İl Jandarma Komutanlığı'nın sorumluluk sahasında bulunan 12 bin kilometrelik yolda 2020 yılında gerçekleşen kazalarla ilgili yaptığı analizde, kazaların yüzde 60'ını tek taraflı yaralamalı ve ölümlü kazaların oluşturduğu belirlendi. Kazaların genellikle gündüz vakti ve iki yönlü yollarda açık havada geldiği belirlendi. Yapılan değerlendirmede kazalara etken sebeplerin başında cep telefonu gelirken, kaza sonrası yaralanma ve ölümlerin sebebinin ise emniyet kemeri takılmamasından kaynaklandığı belirtildi.

    Bugün ise Kemer İlçesi Beledibi Mahallesinden geçen D-400 karayolunda Kemer İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik ve asayiş timleri ile İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik ekiplerince emniyet kemeri ve cep telefonu denetimi gerçekleştirildi. Antalya il merkezi ile batı illerini birbirine bağlayan D-400 karayolundan geçen yüzlerce araç, bu inceleme kapsamında denetlendi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow