hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kemer'de Gaziler Günü töreni

    Kemerde Gaziler Günü töreni
    expand

    Kemer'de Gaziler Günü töreni

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Levent YENİGÜN/KEMER, (DHA)- ANTALYA'nın Kemer ilçesinde 19 Eylül Gazileri dolayısıyla tören düzenlendi.
    Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene Kaymakam Murtaza Dayanç, Kemer Cumhuriyet Başsavcısı Veli Ecir, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ramazan Ergel, Kemer Belediye Başkanvekili İsmail Aka, İlçe Emniyet Müdürü Rasim Oymaağaç, meclis üyesi Ramazan Kal, siyasi partilerin temsilcileri, daire müdürleri, gaziler ve öğrenciler katıldı.
    Tören, Atatürk Anıtı'na çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş İrfan Dağcı, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, Sakarya Meydan Muharebesi'nin kazanılmasına müteakip Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'e TBMM tarafından 19 Eylül 1921 günü gazilik ve mareşallik unvanı verildiğini hatırlattı. Dün olduğu gibi bugün de aynı inançla aziz vatanın bölünmezliğine ve ulusal değerlerine saldıranlara karşı can vermeye hazır olduklarını belirten Dağcı, "Şehitler nurlanmış, gaziler onurlanmış askerdir. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize sevgi ve şükranlarımızı sunarız" dedi.
    Gazi Mehmet Çoban ise vatan için kanını veren tüm gazilerin gününü kutladı. Tören, öğrencilerin günün anlam ve önemini belirten şiirleri okumasıyla sona erdi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow