hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kemer'de yılın ilk meclisi

    Kemerde yılın ilk meclisi
    expand

    Kemer'de yılın ilk meclisi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    KEMER, (DHA)- KEMER Belediyesi'nde yeni yılın ilk meclis toplantısı yapıldı. Toplantıda 51 kiloda Avrupa şampiyonu olan muay thai sporcusu Dilara Sultan Arpacı, meclis kararıyla 25 tam altınla ödüllendirildi.

    Kemer Belediyesi'nin ocak ayı meclis toplantısı Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu'nun yönettiği oturumda gerçekleştirildi. Şehit Ömer Halisdemir Meclis Salonu'nda yapılan toplantı öncesi Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, kısa bir bilgilendirme konuşması yaptı. Başkan Topaloğlu, yeni yıl dolayısıyla bütün meclis üyelerinin yeni yılını kutlayarak, belediyenin borçları ve ödenen para miktarını açıkladı. 9 ayda belediyenin 27 milyon 288 bin lira borcunun ödendiğine dikkati çeken Topaloğlu, "Yapılan yatırım 7 milyon 455 bin lira. Bugün itibariyle belediye kasasında 13 milyon lira para var. Bir önceki yıla nazaran sadece benim temsil ağırlama giderlerimden 4 milyon 775 bin lira tasarruf etmişim. Önümüzde artık çok güzel günler var. Çünkü Kemer Belediyesi artık yatırımlar yapabilen bir belediye konumuna geldi" dedi.

    Gündem maddelerine geçmeden önce Kemer'de turizme katkı sağlamak amacıyla bazı vatandaşlar tarafından meclise sunulan projelerin sunumu yapıldı. Öte yandan, Kemer'i daha modern hale getirmek amacıyla Başkan Topaloğlu öncülüğünde ilçeye yapılacak projeler hakkında da sunumlar gerçekleştirildi.

    Yeni Mahalle Dr. Derviş Eroğlu Dörtyol Bulvarı 308 ada sınırları içerisinde kalan parka, oybirliğiyle Kemer'in ilk kadın muhtarı olan Hatice Karakaşlı'nın adının verilmesi kararlaştırıldı.

    MİLLİ SPORCUSUYA 25 TAM ALTIN

    Çamyuva Mahallesi'nde oturan ve 16- 17 yaş arası 51 kiloda Avrupa şampiyonu olan muay thai sporcusu Dilara Sultan Arpacı'ya, ödül verilmesi oybirliğiyle kabul edildi. Milli sporcu Dilara Sultan Arpacı'ya mecliste alınan kararla 25 tam altın ödülü verildi. Başkan Topaloğlu, "Bu kızımız o kadar başarılı ki kendisini tebrik ediyorum. Büyük sıkıntılardan geçmiş. Babası rahmetli olmuş. Küçükken geçirdiği bir kaza sonrası vücudunun büyük bölümü yanmış. Okulda arkadaşlarının kendisiyle alay etmesi nedeniyle okulu bırakmış. Annesinin desteğiyle bu spora başlamış ve birçok derece elde etmiş. Son olarak Avrupa şampiyonu olmuş ve Türk bayrağını göndere çektirmiş. Kendisini yürekten kutluyorum" dedi.

    Milli sporcu Arpacı ise İstiklal Marşı'nı herkese dinletmek ve Türk bayrağını göndere çektirmenin kendisi için gurur verici olduğunu belirterek, "Malezya'da Gençler Dünya Muay Thai Şampiyonası var. Temmuz ayında sırada burası var. İnşallah burada da bayrağımızı en yükseğe çekeceğim" diye konuştu.

    Öte yandan tarihi Elmalı Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde 3'üncülük elde ederek kürsüye çıkan pehlivan İsmail Erkal'a da 5 tam altın ödülü verildi.

    Meclisin tatil yapılacağı ayın ağustos olarak oybirliğiyle kabul edildiği mecliste, önergelerde ise Şili'de düzenlenen dünya karate şampiyonasında ümitler kumite kategorisinde dünya şampiyonu olan Müşerref Özdemir'in antrenörü Emin Akar'a 10 tam altın ödül verilmesi oybirliğiyle kabul edildi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow