hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kındılçeşme’nin 15 dönümü halka açıldı

    Kındılçeşme’nin 15 dönümü halka açıldı
    expand

    Kındılçeşme’nin 15 dönümü halka açıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Levent YENİGÜN/KEMER, (DHA)- ANTALYA’nın Kemer ilçesinde bulunan 80 dönümlük Kındılçeşme günübirlik piknik alanı ve plajının 15 dönümlük bölümü halkın kullanımına açıldı.

    Kemer’de bulunan ve yıllardır vatandaşa kazandırılmak istenen fakat kiracı işletmeyle süren davalar nedeniyle bir türlü halkın kullanımına açılamayan Kındılçeşme günübirlik piknik alanı ve plajının 80 dönümlük alanının 15 dönümü bugün düzenlenen organizasyon ile halkın kullanımına açıldı. Koronavirüs tedbirleri kapsamında fazla kişinin çağırılmadığı açılışa gelenler de sosyal mesafe ve maske kurallarına uymaya özen gösterdi.

    Açılışa AK Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, Kemer Kaymakamı Murtaza Dayanç, Kemer İlçe Emniyet Müdürü Deniz Yılmaz, AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, AK Parti İlçe Başkanı İsmail Selami Minta ve AK Parti Kemer ilçe yöneticileri katıldı.

    AK Parti İlçe Başkanı İsmail Selami Minta, Kındılçeşme’nin halkın kullanımına açılması için yaklaşık 4-5 yıldır uğraş verdiklerini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla başlatılan çalışma sonucunda 15 dönümünün açılmasının iki hafta önce onaylandığını söyledi.

    AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, bugüne kadar birçok sahili halkın kullanımına kazandırdıklarını kaydederek, “Tüm hükümet imkanlarımızla, gerek bakanlıklarımız, gerek valilik ve kaymakamlığımız inşallah burada çok güzel bir kullanım alanını 80 dönümün 15 dönümlük alanını bu yıl geri kalan kısmını da davalar bittikten sonra tamamını vatandaşımızın, hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız. Sayın Bakanımız ve Cumhurbaşkanımızın en son oluruyla da burası Kemerli, Antalyalı hemşehrilerimize kazandırıldı” dedi.

    Kaymakam Murtaza Dayanç, “Kındılçeşme bölgesinin geçmişten gelen bir özelliği var. İnsanların hatıralarının olduğu bir yer. Tanınan bir yer geçmişten gelen kamp, çadır, piknik alanı şeklinde. Burada bir otel çalışması nedeniyle yıllardır devam eden mahkemeler, davalar projenin durdurulması söz konusu ve nihayetinde geldiğimiz noktada bu kısmını ilk başta açmak suretiyle artık gerçek sahiplerine, milletimize, vatandaşlarımıza burayı tahsis etmiş oluyoruz. İnşallah devamı da gelecek ve bu alan komple artık milletimize hizmet edecek diye düşünüyoruz. Önemli olan buranın belgesinin alınarak resmen milletimizin hizmetine açılmasıydı. Çok şükür bunu başardık” diye konuştu.

    AK Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın da şöyle dedi:

    “Dünyanın en güzel yerlerinden birisi özellikle Kemer’in burada yaşayan halkın, burada hatıraları var, anıları var ve rahat edeceği bir yer. Şöyle güzel bir yer yok ki, dünyada nerede var? Ama kapalı kalması bizim buradaki ilçe başkanımızın ve buradaki yöneticilerimizin, buradaki yaşayan insanlarımızın çok içine battı. Son bir yıldır da hemen hemen her hafta biz bu Kındılçeşme ile ilgili hep görüşmelerimiz oldu. Dedik ki hiç olmazsa şurayı açalım insanlarımıza, burasının kapalı kalması kadar kötü bir şey yok. Bu konu en üst seviyeye kadar taşındı. Ben iki dönemdir milletvekiliyim son olarak Cumhurbaşkanımıza kadar taşındı ve bu şekilde oldu bu iş yani açıldı.”

     

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow