hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Minta: Kemer'imizi bir bir sorunlardan arındıracağız

    Minta: Kemerimizi bir bir sorunlardan arındıracağız
    expand

    Minta: Kemer'imizi bir bir sorunlardan arındıracağız

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Levent YENİGÜN/KEMER, (DHA)- AK PARTİ Kemer İlçe Başkanı İsmail Selami Minta, "Kemer'imiz için bundan önce olduğu gibi bundan sonra da sorunları takip etmeye bir bir devam edeceğiz ve bu sorunları çözüme ulaştıracağız. İnşallah Kemer'imizi bir bir sorunlardan arındıracağız" dedi.
    Adalet ve Kalkınma Partisi Kemer İlçe Başkanı İsmail Selami Minta, Kemer ilçesinde eksik olan imar planları, günübirlik alanlar, arıtma tesisinin yenilenmesi gibi konular için 2 günlük Ankara ziyaretinin ardından basın toplantısı düzenledi. İsmail Selami Minta, ilçe genelinde imar problemlerinin tek tek çözüldüğünü belirterek, "Biliyorsunuz Kemer'imizin imar planıyla alakalı mahallelerimizde sorunlar vardı. Tekirova Mahallesi imar planımız, Turizm Bakanlığı tarafından itirazlar değerlendirilip onaylanarak Kemer Belediyesi'ne gönderilmişti. Yine Göynük Mahallesi imar planımız da haftaya Bakanlığımız tarafından itirazlar değerlendirilip, onaylanıp, Kemer Belediyesi'ne gönderilecek. Bunun dışında Beldibi Mahalle'mizin imar ile ilgili çok büyük sıkıntıları vardı. Her gün hiç aramıyorsa 5-10 vatandaşımız bu konu ile ilgili bizi arıyor. Şimdi seçimlerden sonra belediye iktidar partisinde değil, artık bizim işlerimiz olmaz diye düşünüyordu bilhassa imar ile alakalı vatandaşlarımızda bir kaygı vardı ama biz her zaman olduğu gibi AK Parti olarak sorumluluk bilinciyle, Sayın Bakanımız ile bunu görüşüp, imarın siyasetinin olmayacağını Kemer için Kemer halkı için bunların ivedilikle çözülmesi gerektiğini konuştuk ve hemfikir kaldık. Buradan Turizm Bakanımıza, Yatırımlar Genel Müdürümüze, İmar Daire Başkanımıza da şahsım ve Kemer halkı adına teşekkür ediyorum. Hakikaten belki bakanlık tarihinde görülmemiş bir hızla Kemer'in imar planları bir bir çözüme kavuşturuluyor" dedi.
    Ankara'da Yatırımlar Genel Müdürü ile görüşme yaptığını ve Beldibi Mahallesi ile ilgili Kemer Belediyesi'ne eksikliklere ilişkin yazı yazdıklarını söylediğini anlatan İsmail Selami Minta, belediyenin işlemleri hızlandırması durumunda kısa sürede Beldibi'nin imar planı sorununun da çözüleceğini aktardı.
    'KINDILÇEŞME KEMER HALKININ KULLANIMINA AÇILACAK'
    İsmail Selami Minta, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yaptıkları görüşmede, Kemer'de yaşayanlar ile turistlerin günübirlik piknik yapması ve denize girmesi için Çamyuva Mahallesi sahilinde bakanlığa ait 3 ayrı parselin birleştirilip, bakanlık tarafından işletilecek şekilde hizmete sunulacağını vurguladı. Kındılçeşme'nin durumuyla ilgili de konuşan Minta, "Burayla alakalı da ciddi mücadeleler verildi. O dönemin milletvekili, şimdi ise Merkez Karar Yönetme Kurulu Üyemiz olan Gökcen Özdoğan Enç Hanımefendinin çok büyük hakikaten uğraşları oldu. Diğer milletvekillerimizin, il başkanlarımızın ama tabii nihayetinde Kemer halkının yararına olacağı için Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla içindeki tahsis edilen vatandaşın sözleşmesi iptal edilip, o alan halka kazandırılma adına bekliyordu. Şimdi biliyorsunuz Kındılçeşme'nin Palmiye Tatil Köyü'nden olan tarafında bir kısım var. Orası şimdiki gibi o vatandaşla tazminat davası açılmış, Milli Parklarla alakalı bir yer değil. Bu nedenle o kısımdaki yer önümüzdeki sezon Milli Parklar tarafından Kemer halkının kullanımına günübirlik alan ve plaj olarak açılacak. Hemen yanındaki alan da inşallah bu mahkeme safhası bittikten sonra yine Milli Parklar tarafından geçmiş yıllarda olduğu gibi Kemer halkının kullanımına açılacak" diye konuştu.
    'CENNET KOYU GÜNÜBİRLİK PLAJ OLACAK'
    Alacasu ve Beldibi Mahallesi'nde bulunan Atatürk Parkı ile alakalı her gün yeni bir şey söylendiğini, otel alanı olacağıyla ilgili iddiaların ortaya atıldığını belirten AK Parti Kemer İlçe Başkanı İsmail Selami Minta, "Kesinlikle böyle bir şey yok. Şu an Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Orman Bakanlığı arasında görüşmeler başladı. Hatta önümüzdeki günlerde yazışmalar da başlayacak. 'Yıllardır burası neden vatandaşın hizmetine kazandırılamıyor' denilen eski ve bizim bildiğimiz adıyla Alacasu şimdiki ismiyle Cennet Koyu diye adlandırılan alan inşallah önümüzdeki yıllarda günübirlik plaj olarak Kemer halkının kullanımına açılacak" dedi.
    2021 yılında Kemer'in tüm arıtmasının Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yenileneceğini söyleyen Minta, Serik'ten sonra Kemer'in arıtmalarıyla alakalı çalışmalara da başlanacağını kaydetti. Geçen günlerde Kemer Devlet Hastanesi'ne Sağlık Bakanlığı bütçesiyle 500 bin liralık cihaz alımı yapıldığını hatırlatan İsmail Selami Minta, hastanenin en önemli eksiği olan MR cihazıyla ilgili de çalışmaların sürdüğünü kaydetti. İsmail Selami Minta, "Kemer'imiz için bundan önce olduğu gibi bundan sonra da sorunları takip etmeye bir bir devam edeceğiz ve bu sorunları çözüme ulaştıracağız. İnşallah Kemer'imizi bir bir sorunlardan arındıracağız" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow