hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tahtalı Run to Sky yarışları başlıyor

    Tahtalı Run to Sky yarışları başlıyor
    expand

    Tahtalı Run to Sky yarışları başlıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    KEMER, (DHA) - TÜRKİYE'nin en zorlu koşu organizasyonu ve ilk gökyüzü koşusu olma özelliği taşıyan 'Tahtalı Run to Sky', Kemer Belediyesi'nin destekleriyle yarın başlıyor. 
    Dünyanın en güzel 10 plajından biri kabul edilen Çıralı sahilinden başlayacak olan yarış, 3 farklı kategoride gerçekleştirilecek. 
    Çıralı sahilinden saat 06.00'da Berg Sky Race yarışıyla başlayacak yarışlar, 1 Kasım Pazar günü saat 07.00'de Tahtalı Run To Sky yarışıyla devam edecek. Yarışlar, Chimera Run etabıyla sona erecek. 
    Organizasyon içerisinde her biri farklı zorluk seviyesi, eğim ve irtifaya sahip yarışlar, Likya yolunu ve Beydağları yürüyüş yollarını içine alan parkuruyla antik yürüyüş yolları arasında farklı bir dünyaya adım atmayı sağlayacak ve Tahtalı Dağı'nın 2 bin 365 metre yükseklikteki zirvesinde sona erecek. 
    Organizasyon Komite Başkanı Polat Dede, “İlk kez 2015'te düzenlediğimiz ve 46 kişinin katılımıyla hayata geçen Türkiye'nin ilk Skyrunning (Gökyüzü koşusu) yarışı olma özelliği taşıyan Tahtalı Run To Sky, bu yıl yaklaşık 10 katı kadar büyüdü. Dünyada eşine az rastlanır bir parkurda koşmak isteyen herkesi Çıralı'ya bekliyoruz" dedi.
    Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu ise ilçede bu tür organizasyonların yapılmasının Kemer'in tanıtımı için önem arz ettiğini söyledi. Yarışların oldukça zorlayıcı etaplarda gerçekleşeceğini ifade eden Başkan Topaloğlu, “Pandemi tedbirleri kapsamında ilçemizde bu tür organizasyonların yapılmasından mutlu oluyoruz. Belediye olarak biz de her türlü desteği veriyoruz. Zorlu etaplarda mücadele edecek tüm sporculara başarılar diliyorum" diye konuştu. 

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow