hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Topaloğlu: İhalelerimiz hep böyle şeffaf devam edecek

    Topaloğlu: İhalelerimiz hep böyle şeffaf devam edecek
    expand

    Topaloğlu: İhalelerimiz hep böyle şeffaf devam edecek

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    KEMER, (DHA)- KEMER Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Asdem Park Otel'in altında belediyeye ait 7 dükkanın ihalesini yaptıklarını belirterek, "Şeffaf bir ihale oldu. Artık bizim otelin altında dükkanımız kalmadı. Bundan sonraki ihalelerimiz hep böyle şeffaf devam edecektir" dedi.

    Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, gündeme ve Kemer Belediyesi Şehit Ömer Halisdemir Meclis Toplantı Salonu'nda yapılan iş yeri kiralama ihalesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başkan Topaloğlu, yapılan ihalelerin şeffaf belediyecilik anlayışı içerisinde canlı olarak da yayınlandığını söyledi. Asdem Park Otel'in altında belediyeye ait 7 dükkanın ihalesini yaptıklarını aktaran Topaloğlu, "Şeffaf bir ihale oldu. Artık bizim otelin altında dükkanımız kalmadı. Şimdi geriye dönüp baktığımız zaman daha önceki yönetim otelle birlikte 12 dükkanı 1 milyon 848 bin liraya vermiş. Bugün bizim yaptığımız ihaleyle otel ile 7 dükkanı 8 milyon 70 bin liraya verildi. Önceki yönetimle bizim yönetim arasındaki fark 6 milyon 222 bin lira" dedi.

    Topaloğlu, bir önceki yönetimin yaptığı ihaleyle aralarında büyük farklar olduğunu anlatarak, "Bu paralar Kemer halkınındır. Siyasetçiler 'tüyü bitmemiş yetim hakkıdır' diye çok söyler. Görüldüğü gibi şeffaf bir ihale yapıldı ve belediyemizin kasasına 6 milyon 222 bin lira bir para girdi. Bu para 10 yılda 62 milyon 22 bin lira yapar. Ve bizim belediye binamız yok. Belediye binamızın parası buradan çıktı. Bundan sonraki ihalelerimiz hep böyle şeffaf devam edecektir" diye konuştu.

    Kemer Belediyesi'nin aylık gelir ve giderlerinin belediyenin internet sitesinde yayınlanmaya başladığını da hatırlatan Topaloğlu, vatandaşlara verdikleri sözleri tek tek yerine getirmeye devam ettiklerinin altını çizdi. Belediye Başkanı Topaloğlu, fakirin ve fukaranın hakkını her zaman savunacaklarına dikkati çekerek, "Herkes şu ana kadar yaptığımız hizmetlerden ve işlemlerden neyin ne olduğunu görüyor. Üniversiteye hazırlanan gençlerimizi, mezun ve lise sonları 2 Mart'ta 16.30'da Ahmet Erkal Spor Tesisleri'ndeki etüt merkezinde deneme sınavına tabi tutacağız. Burası daha önce gazino ve restoran olarak işletildi. Biz burayı eğitim yuvasına çevirdik. Şu ana kadar 151 öğrencimiz müracaat etmiş. Sınav sırasında velileri de bekliyoruz ki çocuklarının yanında olsun. Çocukları üniversiteye hazırlamak, bunları vatan ve milletine faydalı bir fert yetiştirmek bizim boynumuzun borcudur. Kemer halkı bizi izlemeye devam etsin. Ben Kemer halkına bize verdiği desteklerden dolayı çok teşekkür ederim" dedi.

    'KIŞ TURİZMİNİ CANLANDIRACAĞIZ'

    Türkiye'nin en önemli turizm destinasyonlarından biri olan Kemer'de kış turizmini de canlandırmak için çalışmalara hızla devam ettiklerini bildiren Topaloğlu, şöyle konuştu:

    "Turizm konusunda yazın bir sıkıntımız yok. Kış turizmini de canlandırmak ve daha aktif hale getirmek için çalışıyoruz. Bisiklet rotaları ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Geçen günlerde Tour Of Antalya Bisiklet Yarışı'nın 2. ayağı olan Kemer etabı oldu. Nisan ayında yine bir yarış var. Bundan sonra da bu tür organizasyonlar artarak devam edecek. Öte yandan Akdeniz Üniversitesi'nden öğretim görevlileri Kemer'de inceleme gezisi yaptı. Selçuklu Av Köşkü'nü en kısa sürede turizme kazandıracağız. Ayrıca kışın otellerin de açık kalmasını teşvik etmek için futbol sahaları yapmayı planlıyoruz. Otelci arkadaşlarla ilgili bir çalışma yapıyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde bunların meyvelerini alacağız. Artık Kemer kış turizmine de hazır olacak."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow