hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Uluslararası Kemer Sualtı Günleri 20 yaşında

    Uluslararası Kemer Sualtı Günleri 20 yaşında
    expand

    Uluslararası Kemer Sualtı Günleri 20 yaşında

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Levent YENİGÜN/KEMER, (DHA)- KEMER'in en uzun süreli uluslararası organizasyonu olan Uluslararası Kemer Sualtı Günleri'nin bu yıl 20'ncisi geçen yıl olduğu gibi internet üzerinden online olarak düzenlenecek.

    Kemer Yöresi Tanıtım Vakfı (KETAV) tarafından 20 yıl önce düzenlenmeye başlanan Uluslararası Kemer Sualtı Günleri bu yıl da pandemi nedeniyle sürdürebilirliğini devam ettirebilmek için internet üzerinden gönderilecek olan fotoğraf ve videolar arasından jüri üyeleri tarafından çevrim içi olarak yapılacak olan seçimlerle gerçekleştirilecek.

    KETAV önderliğinde Akdeniz Arkeolojisi Derneği ve Akdeniz Üniversitesi Sualtı Arkeolojisi Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından düzenlenen uluslararası organizasyon, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya Valiliği, Kemer Kaymakamlığı ve Kemer Belediyesi tarafından desteklenen ve aynı zamanda, Avrupa Sualtı Film Festivalleri Birliği (EUIFA) üyesi olan bir organizasyon konumunda.

    Organizasyon kapsamında bugüne kadar sualtı görüntüleme yarışmaları, sualtı film gösterimleri, sualtı arkeolojisi hakkında konferanslar, sualtı fotoğraf sergileri, 'sualtı dünyası' konulu çocuk resimleri yarışma ve sergileri, ülke sualtı arkeolojisine katkıda bulunan kişi veya kuruluşa verilecek Metin Pehlivaner Ödülü, yarışmalarda dereceye girenler için yapılan ödül töreni, konser ve gösteriler gerçekleştirildi. Etkinlik, tüm dünyada devam etmekte olan Covid-19 salgını nedeniyle geçen sene olduğu gibi bu yıl 16-19 Mayıs tarihleri arasında tamamen çevrim içi (online) olarak düzenlenecek ve yarışmalara son 3 yıl (2018-2021) içinde Kemer kıyıları veya Akdeniz'in genelinde çekilmiş fotoğraf ve videolarla katılım sağlanabilecek. Yarışmaya katılmak isteyenler www.ketav.org, info@ketav.org ve www.kemerfest.net internet adreslerinden yarışma ile bilgi alabilecek ve sonuçları öğrenilebilecek.

    KETAV Başkanı Volkan Yorulmaz, "20 yıldır kendi çocuğumuz gibi gördüğümüz bölgemizin düzenli en eski organizasyonu olan Uluslararası Kemer Sualtı Günleri'ni bu yıl da Covid-19 nedeniyle ve alınan kapanma kararıyla birlikte çevrim içi olarak yapma kararı aldık. Umarım pandemi dönemini atlattıktan sonra yine ve yeniden hep birlikte toplanarak yine aynı coşku ile organizasyonumuzu yüz yüze yapmaya devam ederiz. 20 yıldır bölgemizin sualtı güzelliklerimizi gözler önüne serdiğimiz bu organizasyonumuzda bizlerden desteklerini esirgemeyen kurumlarımıza ve yarışmacı dostlarımıza çok teşekkür ederiz" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow