hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kepez, 7. Konya Bilim Festivali'nde

    Kepez, 7. Konya Bilim Festivalinde
    expand

    Kepez, 7. Konya Bilim Festivali'nde

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - KEPEZ Belediyesi'nin Antalya Kepez Bilim Merkezi, 7. Konya Bilim Festivali'ne katıldı. Merkezin, 'Robotik Kodlama' standı ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.

    TÜBİTAK destekli bilim merkezi olması açısından büyük önem arz eden Antalya Kepez Bilim Merkezi, 7. Konya Bilim Festivali'nde yerini aldı. Kepez Belediyesi ve TÜBİTAK işbirliğiyle yapılan ve kapılarını önümüzdeki günlerde ziyaretçilerine aralayacak Antalya Kepez Bilim Merkezi, 7. Konya Bilim Festivali'nde tanıtıldı. Festivalde, Antalya Kepez Bilim Merkezi olarak açılan 'Robotik Kodlama' standı ise ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü. Kepez Belediyesi'nin, 7. Konya Bilim Festivali'nde açtığı stantta ziyaretçilere, gelişen teknoloji, robotik kodlamanın önemi, Kepez Robotik Kodlama Merkezi'nde yapılan çalışmalar anlatıldı.

    ANTALYA KEPEZ BİLİM MERKEZİ

    Kepez Belediyesi ve TÜBİTAK İşbirliğiyle yapılan 'Antalya Kepez Bilim Merkezi' önümüzdeki günlerde ziyaretçilerini ağırlayacak. Akdeniz Bölgesi'nin en büyük bilim merkezi, çocuklar ve gençleri, bilim meraklılarını bilimin gizemli dünyası ile buluşturacak. Deney düzeneklerinin de yer aldığı devasa laboratuarları barındıran merkez, açılış için gün sayıyor.

    ROBOTİK KODLAMA MERKEZİ

    Kepez Belediyesi'nin 2018 yılı Haziran ayında hizmete açtığı Robotik Kodlama Merkezi'nde çocuklar yazılım, robot ve makine tasarlamayı öğreniyor. Bugüne kadar 2 bin 50 öğrenciye kodlama öğreten merkez, Kepez'in çocuklarına teknolojinin kapılarını sonuna kadar açarken, aynı zamanda akademik hayatlarına da yön veriyor. Robotik Kodlama Merkezi'ndeki eğitimlere katılan öğrenciler, yurt içinde ve yurt dışında gerçekleştirilen okul ve proje yarışmalarına da katılarak, önemli başarılara imza atıyor.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow