hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kepez buğday tarlalarına gözü gibi bakıyor

    Kepez buğday tarlalarına gözü gibi bakıyor
    expand

    Kepez buğday tarlalarına gözü gibi bakıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - KEPEZ Belediyesi, yüksek verim alabilmek için 11 ton buğday ektiği 540 dönüm tarlasına gözü gibi bakıyor. Bereketi müjdeleyen buğday tarlalarının ilaçlaması ve gübrelemesi titizlikle yapılıyor.

    Kepez Belediyesinin, atıl tarım arazilerinde üretim yapılmasını teşvik etmek amacıyla 540 dönüm araziye ektiği buğday tohumları, bereketli ve sağlıklı bir şekilde büyüyor. İlçenin kuzeyinde kırsal alanda yer alan Kirişçiler Mahallesi'nde oluşturulan 200 dönümlük Antalya Orman Çiftliği'ne ve bölgede atıl halde iken tarlaya dönüştürülen 340 dönümlük araziye 11 ton buğday ekilmişti.

    Toplamda 540 dönümden oluşan Kepez'in buğday tarlaları, kış mevsiminin de yağışlı geçmesiyle adeta bereketi müjdeliyor. Uzun yıllar üretimin yapılmamasından dolayı taşlık ve çalılık bir alan haline gelen 540 dönüm arazi, buğday tohumlarının büyümesiyle bereketi müjdeleyen yemyeşil bir ovaya dönüştü.

    KEPEZ BUĞDAY OVALARINA 18 TON GÜBRE

    Kepez Belediyesi, hedeflediği verimi alabilmek için de buğday tarlalarının bakımını titiz bir şekilde yapılıyor. Ekim sırasında 10 ton gübre atılan tarlalara, buğdaylar filizlenmeye başladığı sırada da 4 ton üre gübresi (Azotlu gübre) serpildi. Bahar mevsimiyle birlikte sap evresine gelen buğday tarlaları, yaklaşık 20 kişilik ekibin elleriyle serptiği 4 ton magnezyum sülfat gübresiyle de beslendi.

    Yabancı otların olmaması için de tarlalarda 60 litre ilaçlama gerçekleştirdi.

    Belediye yetkilileri, mayısın sonunda ya da haziranın ilk haftasında başlayacak olan hasat zamanına kadar buğday tarlalarındaki gelişmeleri saha ziyaretleriyle yakından takip edeceklerini ifade etti. Yetkililer, olası bir hastalık halinde de buğday tarlalarında gerekli ilaçlamanın yapılacağını belirtti.

    1 MİLYON 250 BİN EKMEK

    Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 540 dönüm araziye ektikleri 11 ton buğdayın hasadını nasıl değerlendireceklerini şu şekilde açıklamıştı:

    “Hasat edilen buğdaylar una dönüştürüldükten sonra ekmek fabrikamızda ekmek olacak ve sosyal belediyecilik uygulamalarımız kapsamında da değişik yollarla halkımıza armağan edilecek. Tarlalarımızdan hasat ettiğimiz buğdaydan 1 milyon 250 bin adet ekmek üretmeyi düşünüyoruz. 1 milyon 250 bin adet ekmeği de yıl boyunca hemşerilerimizle paylaşacağız."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow