hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kepez Dokuma'da 'Balıkçılar Çarşısı'nın temeli atıldı

    Kepez Dokumada Balıkçılar Çarşısının temeli atıldı
    expand

    Kepez Dokuma'da 'Balıkçılar Çarşısı'nın temeli atıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - KEPEZ Belediyesi, Dokuma Fabrikası arazisinde 12 bin metrekarelik alan içerisinde balık restoranları ile satış tezgahlarının olacağı 'Kepez Balıkçılar Çarşısı' ve doğal ürünlerin satılacağı 'Organik Pazar'ın temeli törenle atıldı.
    Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'nün 3. dönemi için vaat ettiği 123 projesinden biri olan Kepez Balık Pazarı ile Organik Pazar'ın temeli düzenlenen törenle atıldı. Törene Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, AK Parti Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar, MHP Kepez  İlçe Başkanı Mehmet Seyyar, muhhtarlar ve bürokratlar katıldı.
    Törende konuşan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, projede sadece restoranları, satış üniteleri ve alakart restoranların olduğu bir yer olmanın ötesinde bölgeye 7 gün hizmet edecek bir halk pazarı olması bakımından da önemli bir özelliği olduğunu söyledi. Balık Pazarı'nın özel girişimle işletileceğini belirten Başkan Tütüncü, "Burada balık restoranları, alakart restoranları, et restoranları ve bütün bunların pişirme evleri burada olacak. Mademki balık tüketimi sağlık açısından da çok önemli. O zaman biz ucuz balığı halkımıza sağlıklı ortamlarda sunmalıyız diye düşündük. Şehrimizde eşi benzeri olmayan bu proje hem sağlıklı beslenmeye bir katkı, hem de şehrimize artı bir değer sağlayacak. 12 bin 500 metrekare alan üzerine inşa edilecek bu tesisimizin içerisinde Antalya'nın en küçük camisi de olacak. 105 metrekarelik cami adeta bir biblo gibi burayı süsleyecek" dedi.
    TÜTÜNCÜ 2020 YILINI DA DEĞERLENDİRDİ
    Başkan Tütüncü, konuşmasının sonunda 2020 yılının değerlendirmesini de yaptı. "2020'nin Kepez için en güzel yıllardan biriydi" diyen Başkan Tütüncü, şöyle konuştu:
    "Her şeye rağmen 2020 güzel bir yıldı. 2020'de zor günlerden geçtik. Ama bu zor günlerde adeta birbirimize daha da çok kenetlenmenin, sevgiyi, saygıyı büyütmenin, pandemi döneminin her türlü güçlüğünü birlikte paylaştık. 2020 muhtarlarımızla, meclis üyelerimizle, çalışanlarımızla, bütün Kepezlilerle güzel bir aile hukuku oluşturduğumuzun izlerini taşıyacak zihnimizde. Pamdemi olsa da Bilim Merkezi'ni Antalya'ya kazandırmak için gayret edilen, 315 bin konutun kapısını çalarak kendi ürettiğimiz maskeleri vatandaşımıza dağıtıldığı, Belediye Sağlık Merkezi'ne Tıp Merkezi ruhsatının alındı. Kepez'de bir tek çocuğun ayağı suya değmesin, bir tek çocuk montsuz kalmasın diye hiçbir reklam yapmadan kapı kapı dolaşılan 3 binden fazla öğrencinin kapısının çalındığı, 10 bin kamyon hafriyatla Masa Dağının Varsak'a bağlanması, bizim bir yaz boyunca karınca gibi çalışarak 540 dönüm araziyi tarıma kazandırıldığı, kadın kooperatiflerine hiçbir yerde görülmeyen 5 maddelik destek paketinin açıldığı ve harekete geçirildiği bir yılın adı 2020 oldu."
    Tütüncü, 2 kreşin açıldığını, Antalya Şehir Hastanesi'nin temellerinin atılmaya hazır hale getirildiği de vurguladı. Başkan Tütüncü'nün konuşmasından sonra 'Kepez Balıkçılar Çarşısı' ve doğal ürünlerin satılacağı 'Organik Pazar'ın temeli atıldı. Koronavirüs nedeniyle az sayıda belediye personeli katıldı. Çarşının mimarisi de çok özel olarak hazırlandı. Balıksırtına benzer mimari çizgilerine sahip çarşının dekorasyonunda çini sanatı da kullanılacak. 5 bin 467 metrekare inşaat alanından oluşan balıkçılar çarşısında çeşitli büyüklükte 6 adet balıkçı restoranı, 1 adet kafe, 1 adet alakart restoran ile 6 adet balık satış tezgâhı olacak. Organik Pazar da çeşitli büyüklükte 18 adet dükkân ile 18 adet satış tezgâhı bulunacak. Antalyalılar için önemli bir buluşma noktası olacak çarşıda 7 bin metrekare büyüklüğünde otopark ile 105 metrekare büyüklüğünde cami de hizmet verecek.

    FOTOĞRAFLI

     


     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow