hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kepez yeşil alanda altın yıllarını yaşıyor

    Kepez yeşil alanda altın yıllarını yaşıyor
    expand

    Kepez yeşil alanda altın yıllarını yaşıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - KEPEZ Belediyesi, pandemi dönemindeki kısıtlamalara rağmen 2020'de inşa ettiği 23 parkla 80 bin metrekare yeşil alan üretti. Başkan Hakan Tütüncü, 2020'de yeşil alan yatırımında en önemli başarılarının, Kepez'e 540 bin metrekare tarım arazisi kazandırmaları olduğunu söyledi.

    Kepez Belediyesi, fen işlerinde olduğu gibi yeşil alan yatırımında da başarılı bir hizmet yılını geride bıraktı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü, başlatılan yeşil seferberliği kapsamında 2020'de elinin değdiği her yeri yeşillendirdi. İlçenin dört bir yanına yüzlerce zeytin, portakal ağacı ile binlerce çalı bitkisi diken Park ve Bahçeler Müdürlüğü, 12 mahallede 23 park inşa etti. Mülkiyet sorunlarından dolayı uzun yıllar atıl halde kalan kamu alanlarını bu yıl da yeşillendirmeye devam eden Kepez Belediyesi, bu kapsamda Şafak Mahallesi'nde, uzun yıllar moloz alanı olarak kullanılan 37 bin metrekare araziyi portakal bahçesine dönüştürdü. Park ve Bahçeler Müdürlüğü, hizmete açılan bulvarları da diktiği zeytin, portakal ağaçları ve zakkum bitkisiyle yeşil yol haline getirdi.

    Son 12 yılda 3 milyon 229 bin metrekare yeşil alan üreten Kepez Belediyesi, bu rakama, 2020'de yaptığı yeşil alan yatırımlarıyla 80 bin metrekare daha ilave etti. Kepez Belediyesi'nin, yeşil alan hizmetinde 2020'de yaptığı en önemli işlerden biri de Kirişçiler Mahallesi'nde 200 dönüm arazide gerçekleştirdiği Antalya Orman Çiftliği Projesi ile 540 bin metrekare alana buğday ekmesi oldu.

    Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 2020 yeşil alan yatırımlarıyla ilgili yaptığı açıklamada, Kepez'in hizmette altın yıllarını yaşadığını söyledi. Başkan Tütüncü, “Her şeyden evvel ekibimizde heyecan, işbirliği ve yüksek vizyonları gerçekleştirme motivasyonu var. Böyle olunca da önemli başarılar arka arkaya geliyor. Yeni yeşil alanlar üretmede ve çevreci belediyeciliğe katkılar sağlamada önemli başarılara imza attık. 12 yılda 3 milyon 229 bin metrekare yeni yeşil alan üretmiş olmanın mutluluğu içerisindeyiz. 600'den fazla semt parkı, 6 tane temalı park ve mahallelerimizde atıl olan alanların yeşillendirilmesi gibi önemli çalışmalar yaptık" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow