hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kepez'de 'Antalya Orman Çiftliği' yapımı başladı

    Kepezde Antalya Orman Çiftliği yapımı başladı
    expand

    Kepez'de 'Antalya Orman Çiftliği' yapımı başladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA)- KEPEZ Belediyesi, Kirişçiler'de 200 dönüm alan üzerine kuracağı Antalya Orman Çiftliği'nin yapımını başlattı. Başkan Tütüncü, "Yaşayan, üreten, ürettiklerini hemşehrilerimizle paylaşan bir çiftlik kuruyoruz. Antalya Orman Çiftliği, tarımsal üretime yeni ufuklar açacak örnek bir eserimiz olacak" dedi.
    Kepez Belediyesi, pandemi döneminde önemi bir kez daha anlaşılan tarım ve doğal yaşamla ilgili Antalya'yı dev bir yatırımla buluşturuyor. Kirişçiler bölgesinde 200 dönümlük araziye içerisinde ekim alanlarının, mandıranın, ziraat meslek lisesinin, meyve bahçelerinin, tarımsal ve hayvansal üretimin, köy sosyal yaşamının ve eğitim bahçelerinin olacağı Antalya Orman Çiftliği kuruluyor. Antalya'nın tarım ve turizm markasına ciddi bir katkı sağlayacak olan ve şehirde heyecanla karşılanan projenin yapımına başlandı. İş makineleriyle, makilerin ve kayaların bulunduğu arazide, zemin iyileştirme çalışması yapılıyor. Çalışma sırasında arazi içerisindeki ağaçların korunmasına titizlik gösteriliyor.
    ANTALYA TARIMINA UFUK KAZANDIRACAK
    Projenin mimarı olan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, "Bu proje bizi çok heyecanlandırıyor" dedi. Son yıllarda tarımın öneminin bir kez daha anlaşıldığını, bu farkındalığı zirveye çıkaran en önemli şeyin pandemi günlerinin özel koşulları olduğunu vurgulayan Başkan Tütüncü, şunları söyledi:
    "Tarım çok önemli. Bütün dünyada tarımın önemi gün geçtikçe artıyor. İşte biz de orman çiftliği projesiyle tarımsal üretimi, verimli topraklarının bulunduğu Antalya'da en güzel şekilde yapalım ve geleceğe taşıyalım istiyoruz. Antalya Orman Çiftliği'ni, bugün tarımla uğraşan çiftçilerimizin çocuklarına, daha sonraki nesillere çok daha iyi şartlarda, dünya ile yarışan standartlarda tarım yapma imkânı sunmak ve çiftçiliğe farklı bir kapı aralamak amacıyla kuruyoruz."
    DOĞAL ÜRÜNLER ÜRETİLİCEK VE MESLEK LİSESİ
    200 dönüm içinde farklı ünitelerin olacağını belirten Başkan Tütüncü, sözlerine şöyle sürdürdü:
    "Belediye olarak çiftlikte tarımsal ve hayvansal ürünler üreteceğiz. Çiftliğimizde üretim yapmak isteyen vatandaşlarımız olursa kendilerine yardımcı olacağız. Tarımsal üretim yapan ya da buna niyetlenen hanımefendiler, bizden üretim için yer talep ettiklerinde kendilerine bu orman çiftliğini bir adres olarak göstereceğiz. Çiftliğin 20 bin metrekarelik alanına, ziraat mektebi mantığı ile güzel bir meslek lisesi kazandıracağız. O lise de Tarım Meslek Lisesi olacak. Dolayısıyla gelecek kuşaklar tarımı profesyonel şartlarda, daha ustaca ve yeni teknolojileri kullanarak, dünya ile yarışır halde yapacaklar. Aynı zamanda üretime dönük olan, ürettiklerini halkla paylaşmayı hedefleyen, tarıma yeni ufuklar açmayı hedefleyen bu çiftlik, Antalya'ya gelen ziyaretçilerimiz için de son derece güzel bir gezinti mekânı olacak."
    Başkan Tütüncü, çiftlikte küçükbaş, büyükbaş hayvancılığı, et, süt üretimi, tarım ürünlerinin üretileceğini, Antalya'nın geleneksel köy mimarisinin yaşatılacağı çiftlikte pamuk, zeytin, narenciye, turfanda, üzüm, hububat, susam üretileceğini, Yörük kültür bahçeleri, köy bakkalı, kahvesi gibi kültürel ünitelerin yer alacağını söyledi.

    FOTOĞRAFLI


     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow