hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kepez'de 'Glütensiz Yaşam Projesi'

    Kepezde Glütensiz Yaşam Projesi
    expand

    Kepez'de 'Glütensiz Yaşam Projesi'

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - KEPEZ Belediyesi, Glütensiz Yaşam Projesi ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kanalıyla glütensiz ekmek üretimine başlıyor. Proje kapsamında, unlu mamül üretim eğitimi verilen 15 gence de iş kapıları aralanacak.
    Kepez Belediyesi, Kepez Kalkınma ve Dayanışma Vakfı ve BAKA işbirliğiyle hayata geçirilen 'Glütensiz Yaşam Projesi' için imzalar atıldı. Proje kapsamında; Kepez Kalkınma ve Dayanışma Vakfı'nda glütensiz ekmek çeşitleri ve unlu mamulleri üretilecek, 18-30 yaş arası 15 gence unlu mamul üretimi eğitimi verilerek, tesiste 'mesleki yeterliliğe' sahip personelin istihdamı sağlanacak, üretilen glütensiz ürünler de DokumaPark'ta bulunan Yeşilçam Kafe'de satışa sunulacak.
    Beslenme, sosyal, sağlık ve aynı zamanda istihdam projesi olan Glütensiz Yaşam Projesi ile ilgili bilgiler aktaran Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, örnek bir proje için bir araya geldiklerini söyledi. Kepez Belediyesi'nin, Kepez Vakfı ile bugüne kadar birlik ve beraberlik içerisinde çok önemli işlere, sosyal projelere, sosyal icraatlara imza atmayı başardığını dile getiren Tütüncü, “Belediyemizin imkanları ile vakfımız güçlendikçe, vakfımız da heyecanı ile gayretiyle bizim sosyal projelerimize destek verdikçe Kepez'deki hemşehrilerimiz kazandı" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow