hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kepez'de istihdamda güç birliği

    Kepezde istihdamda güç birliği
    expand

    Kepez'de istihdamda güç birliği

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - KEPEZ Belediyesi ve Antalya Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü arasında 'İş İstihdamı Yönlendirme Protokolü' imzalandı. Protokol kapsamında, iş arayanlar işverenle buluşturulacak.

    Kepez Kariyer İş Geliştirme Merkezi ile yüzlerce kişiye iş kapılarını aralayan Kepez Belediyesi, şimdi de istihdam gücünü sanayi devi Antalya Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ile birleştirdi. 'İş İstihdamı Yönlendirme Protokolü' Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar ve Antalya Organize Sanayi Bölge Müdürü İlhan Metin arasında imzalandı. İmza töreninde konuşan Başkan Hakan Tütüncü, iş kapılarını aralayan Kepez Kariyer İş Geliştirme Merkezi'nin çok kısa sürede çok önemli işlere imza attığını vurguladı. Kariyer ofisinin birçok kişinin işe kavuşmasını, ya da onların daha nitelikli bir iş ortamı içerisinde var olmalarını sonuçlayacak eğitim çalışmalarını sürdürmesi gibi çok önemli, çok çeşitli çalışmalar yaptığına da değindi.

    BAHAR: EN BÜYÜK SORUN GENÇ İŞSİZLİĞİ

    Ali Bahar da ülkenin en büyük sorununun istihdam olduğuna değinerek şöyle dedi:

    “En büyük sorumuz genç işsizliğimiz. Ülkemizde 35 yaş ile 65 yaş arası özellikle karar verici veyahut işyeri sahiplerinin bunu bir namus gibi algılaması gerektiği, bu çocuklarımıza ve gençlerimize yetişmiş insanlarımıza daha nitelikli hale getirmek, insan kaynaklarında kaynak kelimesini kıymete dönüştürülmesi suretiyle, buna insan kıymetleri gözüyle bakmak gerçekten çok değerli çok ve çok önemli. Bu konuda aynı bakış açısı içerisinde olmamız bizim için de çok daha değerli. Biz sanayiciler olarak şehrimize katma değer sağlamaya devam etmek arzusu içerisindeyiz. Birlikte çalışma konusu zaten geçmişten beri dile getirdiğimiz bir konu. Antalya'ya bakış açımızın da şehirden öte 'Antalya bir ülkedir' felsefesiyle birlikte çalışma felsefesini ortaya koyma düşüncesi, görüyoruz ki sizde de aynı."

    Konuşmaların ardından Kepez Belediyesi ve Antalya Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü arasında 'İş İstihdamı Yönlendirme Protokolü' imzalandı. Protokol kapsamında, Kepez Kariyer İş Geliştirme Merkezi'ne iş müracaatında bulunanlar, Antalya Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren firmalarla buluşturulacak.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow